Marti Jones - Unsophisticated Time (1985)

Label: A&M

1. Lonely Is (As Lonely Does) (3:31)
  2. (If I Could) Walk Away (3:30)
  3. Show and Tell (3:20)
  4. Rhythm of Shallow Breathing (5:36)
  5. Follow You All over the World (4:03)
  6. Neverland (3:18)
  7. Hiding the Boy (3:34)
  8. Talk to Me (2:59)
  9. The Element Within Her (4:40)
  10. What Is Real (3:55)
  11. We'll All Be Gone (2:12)
avatar van jpkorbijn
Dit album schijnt een moeilijk geval te zijn: schijnt zelfs niet te vinden te zijn in databases. Maar voor wie het kent en misschien zelfs heeft, gefeliciteerd. Toen bij ons, zo'n 17 jaar geleden, alle pop-CD's gejat waren (terwijl wij boven lagen te slapen, jawel), was dit één van de CD's, die ik persé terug wilden hebben. Zelfs toen kostte dat al moeite. Maar dit debuut van Marti Jones blijft een fijne plaat, met fraaie nummers van Don Dixon en een paar covers, waarbij bij de uitvoering van de cover, de originele artiest soms ook meedeed (Pete Holsapple van de dB's op Neverland). Ik vind het nog steeds een "plaatje".

avatar van gaucho
Ik heb haar eerste drie albums nog op LP. Wel eens geprobeerd om deze op CD te achterhalen, maar hij schijnt destijds maar in zeer beperkte oplage verschenen te zijn, en alleen als Westduitse A&M-persing, niet eens in een Amerikaanse variant. Maar inderdaad erg moeilijk te vinden, en de kwaliteit van het album rechtvaardigt niet de forse prijzen die er op eBay voor worden gevraagd.

Hier en daar is het voor een singer/songwriter-album wat overgeproduceerd (maar ja, midden jaren tachtig hè), maar toch is dit wel een alleraardigst album. Vooral volgespeeld door haar (latere) echtgenoot Don Dixon, die een ster was in het schrijven van catchy liedjes met diepgang. Vooral het akoestische Follow you all over the world vind ik prachtig. Ook haar versie van Elvis Costello's The element within her is mooi gedaan en sluit mooi aan bij de algehele teneur van dit album. Talk to me daarentegen lijkt wel erg veel op Time of the season van The Zombies.