Ian Siegal - Standing in the Morning (2004)

Blues
Label: Taxim

1. Beulah Land #1 (1:53)
  2. She Makes Me Hairy (2:03)
  3. Standing in the Morning (4:10)
  4. Monday Saw... (5:09)
  5. How Come You're Still Here? (4:26)
  6. Scarecrow (5:24)
  7. I Dont Wanna Be an Angel (7:23)
  8. Life Too Short (3:36)
  9. Beulah Land #2 (Temptation) (2:53)
  10. Early Grace (6:44)
  11. This Heart (4:06)
  12. Queen of the Junior Prom (6:46)
  13. Beulah Land #3 (Redemption) (0:58)
avatar van Ronald5150
Na zijn vertrek bij de Lee Sankey Group en voor zijn definitieve doorbraak in de blues & roots scene, komt Ian Siegal met zijn band met het album ”Standing in the Morning”. Siegal’s kenmerkende raspende stem doet geregeld aan Tom Waits denken, net als de muziek op dit album. Ook krijg ik associaties met bijvoorbeeld 16 Horsepower. Siegal lijkt nog wat zoekende te zijn. Ik hoor rock, blues, soul, folk en ook wat Keltische invloeden. Waar Ian Siegal zich meer richt op blues en roots, is ”Standing in the Morning” nog een allegaartje. Wel een lekker allegaartje overigens. Persoonlijk vind ik toch de bluesliedjes het meest overtuigend, zoals ”Monday Saw” en ”Life Too Short”. Het nummer ”Early Grace” zou Siegal later nog eens over doen op het album ”Candy Store Kid” maar dan onder de titel ”Earlie Grace Jnr”. Siegal gaat eigenzinnig te werk en dat levert een niet standaard bluesalbum op. Maar ”Standing in the Morning” is vooral de opmaat naar een imposant oeuvre.