Feeder - Silent Cry (2008)

Label: Echo

1. We Are the People (4:42)
  2. Itsumo (4:17)
  3. Miss You (2:59)
  4. Tracing Lines (3:48)
  5. Silent Cry (3:26)
  6. Fires (3:59)
  7. Heads Held High (4:04)
  8. 8:18 (3:45)
  9. Who's the Enemy (3:18)
  10. Space (0:34)
  11. Into the Blue (2:37)
  12. Guided by a Voice (3:50)
  13. Sonorous (4:39)
  14. Yeah Yeah Yeah * (3:17)
  15. Every Minute * (2:24)
Goede cd, mooie nummers
Pushing The Senses is wel beter denk ik
Maar deze mag er ook wel zijn

avatar van bert
ik kijk uit naar het uitkomen van deze plaat. 'We are the people' en 'Miss you' zijn alvast heerlijke nummers.

hoe kom jij erbij dat de plaat al gelekt is coldwarkids? ik kreeg zaterdag of zondag pas het bericht dat de nieuw plaat eraan zat te komen....

avatar van coldwarkids
Ik zat gewoon te zoeken op (links naar illegale downloadsite weggehaald) en toen zag ik Feeder erbij staan met Silent Cry en ik dacht "He komen ze nou met de nieuwe?"
en toen keek ik op myspace en toen zag ik dat dat het nieuwe album was, maar het is inderdaad heel erg vroeg maar hij is al wel gelekt.
Mooie plaat trouwens>> ik denk dat ik hem wel ga kopen.

avatar van Drie Banaan Kan
16 juni... dat is nog een hele tijd weg

avatar van coldwarkids
HAHA ja idd ik kan haast niet wachten, tja het moet maar

nijme255@adsl
Over het algemeen hebben ze sterke singles.
Miss you hoort daar zeker bij!

avatar van RadioMad
Echo Park en Comfort In Sound zijn nog steeds de beste Feeder albums imo.
Silent Cry mag er ook zijn, maar veel meer dan een 3,5 kan ik er toch niet voor geven. Toch is íe wel beter dan Pushing The Senses hoor.

We Are The People is trouwens de single en niet Miss You

avatar van wietstock
Echo Park en Comfort in sound vond ik twee geweldige cd's. Pushing the senses was al een stuk minder, en deze cd zet neerwaardse spiraal verder. Alles klinkt gewoon hetzelfde op deze cd, geen enkel nr spring er echt uit als hoogvlieger. Een leuk tussendoortje, niets meer en niets minder.

avatar van ZERO
Op cd-wow kan je kiezen tussen de cd mt en de cd zonder bonusnummers. Prijsverschil €3. Ik ben toch aan het twijfelen. De ervaring leert me dat de bonusnummers van Feeder verschrikkelijk goed zijn (Just a day en Shatter zijn allebei fantastisch! ).

Misschien eerst maar eens luisteren of ze de moeite zijn voor ik de cd koop.

Deze cd zou trouwens harder zijn als zijn twee voorgangers en dat vind ik wel positief eigenlijk. Comfort in sound vond ik nog erg goed, Pushing the senses toch al een stuk minder... Stiekem hoor ik Feeder liever rocken! Miss You laat duidelijk blijken dat ze inderdaad terug een andere weg opwillen, maar dat refrein vind ik persoonlijk toch aan de slappe kant. Afwachten dus!

avatar van Haveaniceday
Ik moet eerlijk zeggen dat deze cd minder goed uitpakt dan eerdere albums van Feeder. Hij is inderdaad harder dan zijn voorgangers; meer in het straatje van Shatter en Lost&Found. Niks mis mee an sich, maar het luistert toch minder lekker weg dan bijvoorbeeld Pushing the Senses of Comfort in Sound. Na een ontwikkeling van 3* naar 4*, hou ik het toch maar op het midden tussen beide.

3.5*

avatar van greendog
De nieuwe Feeder, het (voor mij) langverwachte vervolg op het ietwat langzamere Pushing the Senses, heeft mij zeer positief verrast.
Ik ben fan geworden vanaf Pushing the Senses, alle albums geluisterd, en dit gaat gewoon weer lekker terug naar Yesterday Went Too Soon.
Natuurlijk altijd makkelijk om naar eerdere albums te refereren, maar deze heren blijven gewoon lekker hun eigen ding doen, iets wat ik erg graag zie. Kan niet wachten om ze weer een keer live te zien.

avatar van Drie Banaan Kan
eerste luisterbeurt viel tegen,
maar nu denk ik daar heel anders over.
gewéldig album. 4.5*

avatar van WesleyX16
Wat ik van Feeder vind is dat het altijd leuke muziek maakt. Maar meer ook niet. Ook dit album ligt lekker in het gehoor.

Miss You en Heads Held High vallen op.

Klopt het dat Space meer dan 4 min. duurt. Bij mij slechts 34 seconden.

avatar van mvfreak
Een goed album, maar niet meer dan dat. De nummers halen nergens het niveau van Pushing the Senses of Comfort in Sound. Positief gezien staan er ook geen slechte nummers op dit album. Gewoon een aangenaam album, met als betse nummers Miss You, Silent Cry en Fires.

avatar van Ronald5150
Hoewel ”Silent Cry” van Feeder best aardig klinkt, ben ik er toch al vrij snel op uitgekeken. Op zich best een lekker album om naar te luisteren, maar ik heb nergens de behoefte om op repeat te drukken of het album op korte termijn nog een keer te luisteren. Gevoelsmatig is de houdbaarheidsdatum voor mij persoonlijk nogal beperkt. Ik ben niet bekend met ander werk van Feeder, dus ik kan niet beoordelen of dit voor al hun albums opgaat, maar op basis van ”Silent Cry” heb ik niet direct de behoefte om het verdere oeuvre te verkennen. ”Silent Cry” is prima klinkende rock, maar mijn aandachtsspanne wordt niet lang genoeg geprikkeld.

Een van de betere (overall) platen van toch wel 1 van mij favoriete bands.
Wellicht niet direct de pakkende nummers als op een aantal platen, daarentegen verveeld het mij niet en blijven het nummers om bij mee te zingen/neuriën, staan geen slechte nummers op deze plaat.
Tevens is Itsumo denk ik mijn favo nummer van Feeder, dus alles bij elkaar gewoon