Speedcore 4 Life (2003)

Duitsland
Electronic
Label: Sound Base

1. Speedhaste - Jumpin to da Beat (4:37)
  2. DJ Totschlager - One Piece of Trash (1:58)
  3. S.W.A.T. - Scream (5:38)
  4. UK Skullfuck - Sample Bastard (3:35)
  5. Armage Don - Sparky (4:14)
  6. DJ R.Shock - Fucking Uptempo (1:58)
  7. DJ Freak - 9009 (4:02)
  8. Sub-Urbane - Pauley (5:45)
  9. Senical - Crap Factory (7:08)
  10. Skullblower - Stryg den Stramme (5:19)
  11. 7.4 - B1 (5:02)
  12. UK Skullfuck - Arse of the Tiger (4:04)
  13. S.W.A.T. - Tank Force (3:54)
  14. DJ Totschlager - Auf Die Fresse (6:09)
  15. Dr. Machette - Disco Carnage (4:32)
  16. Fluorocarbon - Terrace Rats (2:40)
  17. Dr. Machette - Warcore (2:55)
avatar van Onderhond
Speedcore 4 Life ... waar zat je met je gedachten toen je dit toevoegde BoordAppel . Maar het moet gezegd, toepasselijke titel. De CD mag dan wel uit 2003 zijn, het zou net zo goed 7 à 8 jaar geleden gereleased kunnen zijn. In al die tijd lijkt de sampleset en structuur nog steeds dezelfde te zijn. Je zou het bijna onder rock klasseren .

Hoogstaand is het in ieder geval niet, maar de humor (die dit soort muziek toch wel is) redt de CD voor mij. Ik begin er niet aan alle nummers apart te bespreken, want van variatie is amper sprake. Bassritmes om ter snelst, clap & hihat erbij, een aanstekelijke voice sample en daar heb je het hele album mee gecoverd. De wat 'progressievere' nummers hebben wat meer distortion, maar dat is het dan ook zo ongeveer.

Uitschieter op het album is waarschijnlijk "Senical - Crap Factory", meteen ook de langste track. Zware doorstamper, leuke samples, drukkend (door z'n lengte) en het begin van het sterktepunt van de CD. "Stryg Den Stramme" en "B1" zijn wat melodieuzere nummers. "Arse Of The Tiger" sluit het leuke gedeelte af. Cover van één of ander rocknummer, vraag me niet het welke. Rest van de CD is zware middelmaat, waar ik niettemin af en toe van kan genieten en om kan lachen. Met goeie muziek heeft dit verder niks te maken. 3*

avatar van BoordAppel
Onderhond schreef:

In de platenkast van Monsta Kody

Soms is deze cd idd wel grappig, maar zeker niet altijd. Het lijkt me vaak ook gemeend om zo stoer mogelijk te doen of zo. Verder vind ik het vrij saai allemaal vandaar een 1,5*.

lambf
Van sommige liedjes word ik behoorlijk treurig De mummers van DJ Freak, Senical, 7.4 zijn leuk, de rest, tsjah, niet echt om over naar huis te schrijven.

R_A_M_O_N_E_S
Het meeste van die Terror en Speedcore cd's is ook gewoon standaard hardcore, haast geen speedcore te bekennen op Speedcore 4 Life vol. 2