Hans-Joachim Roedelius & Tim Story - Inlandish (2008)

Duitsland / Verenigde Staten
Electronic
Label: Grönland

1. As It Were (5:05)
  2. Inlandish (4:25)
  3. Trouvé (5:56)
  4. Downrivers (4:28)
  5. Ripple and Fade (3:17)
  6. Rooftree (1:56)
  7. Serpentining (5:20)
  8. House of Glances (6:03)
  9. The Orchardist (3:07)
  10. Riddled (4:29)
  11. Beforst (4:14)
  12. Intermittent Haiku (1:39)
avatar van John Doe
Dit is toch wel het meest mooie en intrigerende album dat ik vorig jaar gehoord heb.

Het is muziek die moeilijk te vangen is. Ik ken niks wat er op lijkt. Alleen bepaalde muziek in films. Verder valt het onder de noemer van modern-klassieke ambient.

74 jaar was de Duitse Hans-Joachim Roedelius vorig jaar, 40 jaar al sinds z'n eerste opname van een live concert. Tim Story maakt ook al een tijdje ambient. In 2002 hadden de twee al eens samengewerkt, aan het album Lunz.

Het klinkt ook als doorleefde muziek. Heel rustgevend en soms tegelijk erg dramatisch, op een subtiele manier. Neem Serpentining, maar de opener is meteen al zo mooi gelaagd en neemt me helemaal mee.

Simpele melodieën, met een flinke mysterieusiteit die erachter schuilt, dat zijn het. Luister ik er aandachtig naar, dan brengt dat een intense (introspectieve) ervaring teweeg. Het neemt me naar de natuur. Ook kan het soms wat verwarrend werken.

Omdat het album erg intens is, vind ik de speelduur eigenlijk vrij lang. Maar ik vind het geweldig.

avatar van John Doe
Maak er ook maar 5* van.

Dit is muziek waar ik met verbazing naar luister. De gevoeligheid van de uitvoering maakt de muziek echt diep en persoonlijk, in die zin dat er gedachten en beelden intens tot leven worden gewekt via heel bedachtzaam gespeelde kabbelende muziek.

avatar van KampF
Bedankt voor de tip, dit is inderdaad een heel fijn plaatje!
mysterieusiteit it is.

tuktak
mooie plaat idd, verfijnde eenvoud.

m3LL3
Dit is echt achtergrondmuziek waar je weinig vijanden mee maakt. Het leent zich uitstekend voor films of documentaires.
Ik heb het tweede nummer zelf in een kort filmpje gebruikt, en van alle kanten krijg ik positieve reacties over de muziekkeuze

avatar van perrospicados
Heerlijke muziek voor de zondagochtend. Meditatief en tegelijkertijd intrigerend.

Ik ben wel benieuwd naar dat filmpje

avatar van perrospicados
blijft prachtig album, jammer dat niemand het kent

avatar van popstranger
perrospicados soms loont het om berichten te posten bij een album. Had hem op de luisterlijst gezwierd na je bericht en moet nu maanden nadien er gewoon aan toevoegen dat dit een heel aangenaam album is zo op een doordeweekse dag terwijl het leven net als de muziek verder over en langs me heen golft...

avatar van GrafGantz
popstranger schreef:
perrospicados soms loont het om berichten te posten bij een album.

Dat is helemaal juist, door jouw berichtje ga ik deze nu op de luisterlijst zetten