Emerging Evil begint heerlijk met enkel de bass die wild om zich heen beukt voor er een ritme in komt. Heerlijk lompe en gruizige samples (zelfs de clap resoneert) die lekker worden gehusseld. De opbouw van de melodie is iets te voorspelbaar, maar wordt goedgemaakt door de bass die nét iets harder beukt. De hi-hat aan 't eind had van mij niet gehoeven. Zagen, maar dan net iets verfijnder
De tweede track, Machine Breakdown, is wat conventioneler. De bass ligt wat meer naar achter en klinkt wat donkerder. Niet echt een partytrack volgens mij. Het sleept allemaal wat teveel. De minste van de EP.
Traschore ligt meer in de lijn van de eerste track en stampt ook lekker ranzig. Het pliepje klinkt lekker in contrast met het gedreun. Beste track van de EP.
De afsluiter is lompheid troef. De bas klinkt heerlijk loom, maar wordt een beetje onderuit geschoffeld door de handclap (van mij mogen handclaps vandaag nog verboden worden).
Al met al een uiterst aardige EP die lekker lomp en donker klinkt. Geen stoerdoenerij met voice-samples of irriterende deuntjes. De nadruk ligt op de bas. En daar hoort ie ook thuis