Moleculez - Machine Breakdown (2004)

Duitsland
Electronic
Label: The Third Movement

1. Emerging Evil
  2. Machine Breakdown
  3. Trashcore
  4. Zombie
Ja eerste indruk is goed te noemen. Hoewel de nr's soms wat simpel zijn klinkt het allemaal heel gaaf, duister en goed uitgewerkt. Ik moet natuurlijk de hele plaat volledig luisteren voor een definitief oordeel maar dit klinkt zeker veelbelovend!

avatar van Goodfella
Die bass van "Zombie":

Verder is m'n eerste impressie.. mja, wel oké. Klinkt opzich best lekker allemaal, maar eerst maar 's de hele nummers horen. Kan er nu nog niet zoveel mee.

Emerging Evil begint heerlijk met enkel de bass die wild om zich heen beukt voor er een ritme in komt. Heerlijk lompe en gruizige samples (zelfs de clap resoneert) die lekker worden gehusseld. De opbouw van de melodie is iets te voorspelbaar, maar wordt goedgemaakt door de bass die nét iets harder beukt. De hi-hat aan 't eind had van mij niet gehoeven. Zagen, maar dan net iets verfijnder

De tweede track, Machine Breakdown, is wat conventioneler. De bass ligt wat meer naar achter en klinkt wat donkerder. Niet echt een partytrack volgens mij. Het sleept allemaal wat teveel. De minste van de EP.

Traschore ligt meer in de lijn van de eerste track en stampt ook lekker ranzig. Het pliepje klinkt lekker in contrast met het gedreun. Beste track van de EP.

De afsluiter is lompheid troef. De bas klinkt heerlijk loom, maar wordt een beetje onderuit geschoffeld door de handclap (van mij mogen handclaps vandaag nog verboden worden).

Al met al een uiterst aardige EP die lekker lomp en donker klinkt. Geen stoerdoenerij met voice-samples of irriterende deuntjes. De nadruk ligt op de bas. En daar hoort ie ook thuis

avatar van Onderhond
Een nieuwe artiest op het TTM label brengt toch altijd verwachtingen met zich mee. Moleculez kan deze eigenlijk helemaal niet inlossen. Te statisch, te droog, te voorspelbaar.

"Emerging Evil" opent de A-kant, en is eigenlijk representatief voor wat de EP mist. Gedistort bassje zonder veel push waar na een minuutje een nogal zielloos melodietje achtergegooid wordt. Geen idee wat Hobbes met z'n basses doet, maar eerder een geval van een track waar de bas nét niet genoeg beukt. Wat meer contrast had wel op z'n plaats geweest, nu is het maar een papje van gedistorte samples zonder al te veel individualiteit. "Machine Breakdown" is in dat opzicht zelfs nog een graadje erger. Moest het niet zo lawaaierig zijn, je zou er bijna bij in slaap sukkelen.

Gelukkig is de B-kant wat beter voorzien, met allereerst "Trashcore", beste track van de EP. Eindelt wat treble die afsteekt tegen al dat bassy geleuter. Geinig melodiegeklooi en fijn doorstampritme (waar enkele technoinvloeden in doorsijpelen). "Zombie" sluit de EP af, en hoewel de basses ook hier weer centraal staan, weet deze track toch veel beter de overtuigen dan de A-kant. Wél een lekker bass hier, heerlijk diep en kamervullend. Loom ritme, maar past eigenlijk best wel in het geheel.

Vooral de B-kant weet van deze EP nog wat te maken, maar al bij al toch te mager voor een TTM release, zeker omdat er eigenlijk niet eens een 4.5* track op staat. Jammer, hoop dat Moleculez ergens anders onderdak krijgt (Enzyme label lijkt me wel geschikt). 2.5*

avatar van tovenaar
Onderhond schreef:

Ehm, dit was niet het debuut van Moleculez hoor... hij heeft al verschillende andere EP's uitgebracht en vorige week is zijn nieuwste uitgekomen.

avatar van Onderhond
Zal best, zeg ik toch ook nergens ? Wil em enkel niet meer horen op TTM

avatar van tovenaar
Onderhond schreef:

Zal best, zeg ik toch ook nergens ?

Je ging ervan uit dat Moleculez of
1. onderdak bij TTM had - of
2. geen onderdak had.