Eek-a-Mouse - Wa-Do-Dem (1982)

Jamaica
Reggae
Label: Greensleeves

1. Ganja Smuggling (3:48)
  2. Long Time Ago (3:25)
  3. Operation Eradication (3:15)
  4. There's a Girl in My Live (3:26)
  5. Slowly But Surely (3:22)
  6. Wa-Do-Dem (3:55)
  7. Lonesome Journey (2:43)
  8. I Will Never Leave My Love (3:23)
  9. Noah's Ark (3:24)
  10. Too Young to Understand (3:29)
  11. Georgie Porgie * (3:17)
  12. One Hot Summer * (3:23)
  13. War Don't Pay * (3:42)
Ganja Smuggling

avatar van T.O.
Titelnummer is ook leuk.

avatar van jellorum
Het titelnummer is zelfs heel leuk. Net als Ganja Smuggling en Long Time Ago. Mocht ik van deze man ooit eens iets zien liggen ik neem het mee.
Wel vrij obscuur materiaal neem ik aan...

de Combi van Eek's aparte zangstijl, de strakke muziek van The Roots Radics en de regie van Henry "Junjo" Lawes (de man die zo een beetje de uitvinder was van de Dancehall style) maakt dit tot een meesterwerk uit de jaren 80 reggae.

avatar van vork666
Voor echte reggaemeesterwerken zou ik zelf eerder naar de rootsreggae grijpen, maar dit is in ieder geval wel degelijk een fijne dancehallschijf met een aantal erg aardige nummers en een paar tracks die eruit springen (Ganja Smuggling, Long Time Ago en het titelnummer, inderdaad). Ganja Smuggling lijkt inmiddels een soort - terechte - miniklassieker te zijn geworden in de dancehall.