The Pigeon Detectives - Emergency (2008)

Label: Dance to the Radio

1. This Is an Emergency (3:11)
  2. I'm Not Gonna Take This (2:43)
  3. Keep on Your Dress? (4:51)
  4. Don't You Wanna Find Out (2:43)
  5. I'll Be Waiting (3:18)
  6. She's Gone? (2:07)
  7. Nothing to Do with You (1:49)
  8. I'm a Liar (3:16)
  9. You Don't Need It (2:47)
  10. Say It Like You Mean It (2:43)
  11. Love You for a Day (Hate You for a Week) (3:22)
  12. Making Up Numbers (3:27)
  13. Everybody Wants Me (3:42)
  14. Draw the Curtain (1:28)
de hoes is alvast niet te genieten

avatar van divart
Ik heb toch al heel wat lelijkere hoesjes gezien.

Leuk plaatje. Geen verandering in vergelijking met hun debuut. Maar dat was ook al een fijn album. Gezellige britpop met een hoog meezing gehalte.

avatar van Norbert
Slap aftreksel van de vorige plaat die af en toe best aardig was.

Aii nog slapper? Het debuut vond ik op een of twee toppertjes na al niet om aan te horen.

avatar van Norbert
Nog slapper ja

avatar van coldwarkids
Inderdaad

Baltasound
NU al een nieuw album? :O

avatar van wvv89
Elk jaar een nieuwe hebben ze gezegd!

avatar van TerryA
ietsjes minder dan hun debut album (en die was niet zo bijzonder) - probleem met bands zoals Pigeon Detectives is dat er op moment veel beter bands uit GB komen en aan komen!

avatar van coldwarkids
wvv89 schreef:
Elk jaar een nieuwe hebben ze gezegd!

Ja en daarom klinkt het ook niks meer, want ze hebben het gewoon te snel afgeraffeld in die korte tijd

avatar van Bartjeking
Beklijft voor geen meter helaas. Paar nummers zijn wel lekker (o.a titelnummer) maar het geheel is zeer matig.

Volgens mij gaat het deze band ook niet om de albums, ze brengen gewoon een aantal singletjes uit die van goede kwaliteit zijn, staan daarmee weer weken in de spotlights en daaromheen maken ze dan nog wat troep om het album te vullen, toch jammer, aangezien ze het wel in zich hebben om een echt goed album te maken.

avatar van otherfool
'Hetzelfde recept' klinkt toch een beetje als 'opgewamde kliekjes' op deze nieuwe van de DuivenDetectives. Het bandje is natuurlijk nog steeds in staat superaanstekelijke indiepopliedjes te schrijven (I'll Be Waiting en I'm A Liar bijvoorbeeld) maar is het nu echt nodig om elk jaar een plaatje van hetzelfde uit te brengen? Over de breedte ook wel wat zwakker dan de debuutplaat...

2*.

1,0
Ik kan de heersende mening hier eigenlijk alleen maar onderstrepen. Ik vind het een zwak album. Eigenlijk haalt alleen This Is an Emergency nog het niveau van Wait for Me. Een niveau dat al niet heel hoog was.
2,0* voor dit minimale plaatje.

avatar van Carow
Is deze band live goed? Ik zit namelijk nog steeds te twijfelen of ik naar het "Freshers Ball" van mijn uni zal gaan, waar deze band optreedt .

avatar van otherfool
Dat klinkt gratis en de Detectives zijn live denkelijk wel goed voor een feestje... Vorig jaar op LL klonk het wel aardig iig...

avatar van Carow
Ik heb nog een keer goed gekeken en de pidgeon detectives komen niet >>, ik had me dus gewoon vergist!

avatar van lauradance
Ik vind het wel leuk, gitaarstukjes en catchy songs.