Boris - Akuma No Uta (2003)

Japan
Label: Diwphalanx

1. Intro (Intoro) (2:35)
  2. Ibitsu (3:20)
  3. Free (Furii) (3:20)
  4. No Tune (Naki Kyoku) (12:14)
  5. That Woman's Volume (Ano Onna No Onryou) (6:28)
  6. Devil's Song (Akuma No Uta) (4:00)
avatar van dudehere
Deze hoes bestaat er ook voor deze plaat.

Dit album krijg van mij de volle mep. Briljant van begin tot eind. Dit is echt zoals ik rock het liefst krijg voorgeschoteld. Maagomdraaiende bas, keiharde en onverbiddelijke meppen op het drumstel en heerlijk smerig gitaarwerk. Het is dat ronde, vuige geluid dat mij vooral aanspreekt. Ook de afwisseling tussen de nummers is lekker. Sommige nummers nemen goed de tijd om dreiging op te bouwen en andere nummers meppen er meteen op los. Maar centraal staat bij alle nummers die hele diepe groove. Wat tot slot het album helemaal afmaakt is de selectie en indeling van de nummers. Dat is vaak een onderbelichte eigenschap van een album, maar dat zit hier bijzonder knap in elkaar. Het album is daardoor helemaal af, "all killer, no filler" zegt men wel in zulke gevallen.

avatar van Klumpie
Wow, dit is een briljante rockplaat. Ik kan het niet mooier verwoorden zoals bubbachups dus ik laat het hierbij. 4,5*

avatar van Toon1
Fantastische band, fantastsiche plaat. De harde drums, het zware gitaarwerk, de energie die er in de nummers zit; heerlijk! Het titelnummer . M'n favoriete Boris-plaat. En de hoes die dudehere geeft is veel leuker trouwens

jeko
i.d.d. die andere (nick drake) hoes is veel toffer!

Sammael
Vraagje, duurt het eerste nummer echt 2:35? Ik zie namelijk overal dat hij 9:41 zou duren. Is het een foutje of ligt het aan mij?

avatar van BlueVelvet
Op mijn gedownloade versie bestaat nummer 4 hierboven uit twee nummers: één van 2:41 en één van 9:32. (Totaal heb ik dus 7 nummers). Maar nummer 1 (Intro) is wel gewoon 9:41. Klopt jouw totaalspeeltijd (39 minuten) wel?

Sammael
Ja, totaaltijd klopt bij mij en dat is het voornaamste. Opgedeeld of niet, het blijft dezelfde muziek natuurlijk Ik vind dit overigens best een gaaf album, maar ik wacht nog even met stemmen. Ik denk dat het nog wel even duurt voordat ik de "smerige" sound echt op waarde kan schatten. Maar potentie heeft 'ie zeker.

avatar van Twilight
De clip van Ibitsu.
Die past echt perfect bij de muziek!

YouTube - [PV] Boris - Ibitsu

avatar van BlueVelvet
Ontzettend cool nummer, afschuwelijke clip.

avatar van Twilight
Ik vind het wel passen eigenlijk.

Dat zei je al

Nihilisme
De ene cover een hommage aan Nick Drake, de ander aan Venom (die hier staat).

Afijn, deze plaat moet ik snel gaan luisteren. Pink en Smile zijn aardig briljant!

avatar van platedraaier
Mijn eerste kennismaking met Boris dit.
Eigenlijk doordat ik de hoes erg grappig vond.(de Nick Drake versie) Ik heb geen idee of het een persiflage of juist een ode is?

Tijdens het eerste nummer had ik het gevoel dat dit niet op gang ging komen. Hoop gedoe op een gitaar en dat duurde best lang. Een langzaam gitaar drones achtig nummer dus.
Maar daarna barst de plaat werkelijk los. Wat een energie en wat een geschreeuw. Ik ben nog niet overtuigt, maar het overvalt me wel.
Nummer 3 is ook heftig, maar zeker lekker.
Het 4e nummer is weer behoorlijk anders. Lekkere rocksound met een Zeer lekkere groove en ik ben bijna om. Bij het begin van het 5e nummer ben ik overtuigt. Het laatste nummer sluit goed aan. En met terugwerkende kracht is het eerste nummer eigenlijk gewoon een goed begin.
Boris is brilliant en hier wil ik meer van horen.

LocoHermano
Gedurende een avondje youtube kom ik voor het eerst in aanraking met dit Aziatisch geteisem.

YouTube - Boris - Akuma No Uta

Wanneer alle nummers in hetzelfde straatje liggen, heb ik er een favoriet bandje bij.

avatar van BlueVelvet
Dan heb je er een favoriet bandje bij (en terecht!).

avatar van LeRoi
Virtuoos Geweld! Leuk voor een keertje.........Live.
Voor op plaat voor deze jongen minder geschikt (eigenlijk NIET).

avatar van Brains
Van wat ik heb gehoord van deze plaat klinkt erg goed.
Kan iemand mij vertellen of de gehele plaat instrumentaal is?
Zo ja, andere platen van deze band ook?

Gallow
Hou je niet van Japanse teksten? Er zijn maar weinig platen van Boris zonder "zang" erin.

avatar van Brains
Niet zozeer Japanse teksten, ik hou over het algemeen meer van intrumentele rock.
Maar ik denk sowieso dat ik deze plaat een kans geef binnenkort. Wie weet valt het mee .

avatar van BlueVelvet
Flood is instrumentaal. Feedbacker heeft een beetje zang, maar is toch ook wel instrumentaal te noemen.

Gallow
Flood heeft ook teksten zie flood3

avatar van Brains
Een beetje zang is niet erg.

Ik zal me binnenkort maar even storten op dit en de 2 bovengenoemde albums. Bedankt .