menu

Son House - Delta Blues and Spirituals (1995)

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Capitol

  1. The B-L-U-E-S (3:23)
  2. Between Midnight and Day (6:32)
  3. I Want to Go Home on the Morning Train (3:29)
  4. Levee Camp Moan (7:07)
  5. This Little Light of Mine (1:00)
  6. Thinkin' Strong (4:18)
  7. Death Letter Blues (3:59)
  8. How to Treat a Man (16:22)
  9. Grinnin' in Your Face (1:58)
  10. John the Revelator (2:19)
totale tijdsduur: 50:27
zoeken in:
avatar van heartofsoul
4,5
Son House behoort tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de Delta-blues en dit album is een
registratie van twee concerten in de Londense 100 Club op 30 juni en 14 juli 1970 tijdens zijn laatste Europe tournee. Het publiek is zo te horen zeer enthousiast, en niet ten onrechte. Wat een gepassioneerde zang en prachtig slide-spel. Zelfs de twee monologen zijn het aanhoren waard.
Alan Wilson van Canned Heat is op twee nummers te horen op mondharmonica (korte tijd later overleed Wilson). Als je belangstelling voor oude blues hebt, kun je Son House niet negeren. Dit album staat trouwens op Spotify.

avatar van spinout
2,5
Teveel gepraat en vreselijke interactie met het publiek. Uiteraard was House al lang over zijn hoogtepunt heen. Die lag in de vroege jaren veertig.

avatar van heartofsoul
4,5
Ik houd niet erg van polemiseren, maar wil hier toch graag even op reageren. Dit is, zo uit mijn hoofd, de laatste registratie van Son House waarop hij sterk uit de hoek komt. Je hebt weliswaar gelijk met je bewering dat zijn topwerk uit de jaren '40 komt.

Als hij korte tijd later terugkeert naar de Verenigde Staten leeft hij nog zo'n 18 jaar, en de optredens uit.die tijd tonen (volgens de kenners) een uitgebluste House.

Het gepraat vind ik in het geheel niet erg - ook zijn stem is in wezen een instrument, en wel een dat ik graag mag horen.

avatar van spinout
2,5
Verdorie heartofsoul, moest ik het woord "polemiseren" gaan opzoeken! Maar aan de andere kant, heb ik nu weer een woord aan mijn vocabulair kunnen toevoegen. Bedankt! Over Son House, hij is nooit één van mijn favoriete country-blues artiesten geweest. De reden waarom kan ik niet uitleggen. Een gevoelskwestie, veronderstel ik.

avatar van heartofsoul
4,5
Geeft niet, spinout, ik snap ook vaak niks van de muzikale smaak van anderen of zelfs van mijn eigen smaak. Beoordeel dus niemand op zijn smaak, zelfs al zou die niet verder gaan dan (bijvoorbeeld): Jordaanzangers, opera en James Last.

Lees je berichten trouwens doorgaans met aandacht omdat we (minimaal) twee raakpunten hebben: blues én rock 'n' roll. Zo steek je wel eens wat op, vind ik leuk.
Dank voor je reactie.

avatar van spinout
2,5
Met een avatar kan ik jou beter traceren. Bedenk je er eens één? De markante kop van Son House bijvoorbeeld.

avatar van heartofsoul
4,5
Een eigen avatar lijkt me ook wel wat , maar ik mis helaas de kennis en kundigheid om dat even snel voor elkaar te krijgen. Dit soort zaken zijn voor mij niet echt inzichtelijk, al snap ik ook wel dat sommige users hier vreemd van op kijken. Als ik straks weer ben opgeknapt (geveld door ziekte op dit moment) zal ik proberen om hier eens studie van te maken. En wie weet... Andere activeiten gaan echter voor.

avatar van spinout
2,5
Ik kijk er niet vreemd van op, want ik heb er ook mee zitten klungelen, maar het is me uiteindelijk toch gelukt. Maar prioriteiten stellen is natuurlijk een vereiste.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:36 uur

geplaatst: vandaag om 09:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.