Sioen - See You Naked (2003)

Belgiƫ
Label: Keremos

1. See You Naked (3:32)
  2. Motorboat (3:45)
  3. Cruisin' (3:56)
  4. Too Good to Be True (5:25)
  5. Wild Wild West (4:11)
  6. Another Ballad (3:39)
  7. Souvenir (4:15)
  8. Shy (2:56)
  9. Boom! (3:24)
  10. Summertime (3:48)
Belgie staat er om bekend zeer interessante artiesten voort te brengen. Dit is er weer zo eentje.
Doet erg denken aan Zita Swoon en klein beetje dEUS (en zelfs Venus in Flames). Ik kan geen genoeg krijgen van dit soort cd's: dus kom maar op met al die prachtige muziek

Ik heb dit bandje gisteren live gehoord op Werfpop en ik vond het schitterend. Volgens mij staan ze van de zomer op nog genoeg gratis festivals, dus mensen die ook maar een beetje van mooie muziek houden moeten zeker eens gaan kijken.

Zelf deed het me naast de Belgpop ook denken aan mooie liedjesbandjes als Coldplay, Starsailor, etc., maar de toevoeging van piano en viool (die de nodige moment opeist in de muziek) maken het toch wel een hoogvlieger.

herman schreef:

Donderdag 26 augustus in Rotterdam: ik wil ze zeker zien !!!

Ze spelen binnenkort vaker in Nederland:

21-7 Valkhof Affaire (lijkt me sowieso een cool festival!) in Nijmegen
14-8 Waterpop, Wateringen (hier ga ik wel heen, Face Tomorrow speelt ook en de line up is verder erg goed)
15-8 Booch? Festival in Heerlen
26-8 Ro-town, Rotterdam
17-9 Burgerweeshuis, Deventer

Mag ik even corrigeren en zeggen dat Sioen geen band is maar het project van Frederik Sioen, een Gentse singer-songwriter. Weer het zoveelste talent uit mijn eigen stad

avatar van Onderhond
Belgie staat er om bekend zeer interessante artiesten voort te brengen.

Dat zal dan wel genregebonden zijn, want ik vind België vooral een creatief kerkhof.

Bloompje schreef:

Wat komt er nog meer uit Gent dat ik zou kunnen kennen? Hier in Nederland is vooral de Antwerpen-scene (dEUS enz.) bekend.

Sorry ?

avatar van Onderhond
Als in, er is geen enkel Belgisch project dat momenteel mijn interesse weet op te wekken. Niks spannends waar ik naar kan uitkijken, of wat me wel leuk lijkt om me in te verdiepen.

En zoals gezegd, dit zal wel genregebonden zijn.

Onderhond schreef:

En zoals gezegd, dit zal wel genregebonden zijn.

Ik neem aan dat je bedoelt dat het allemaal op elkaar lijkt. Want daar moet ik je enigszins gelijk in geven. Ik zelf kan er niet genoeg van krijgen dat wel, maar als je dat er mee wilde zeggen kan ik er inkomen ja.

avatar van Onderhond
Ik bedoel dat ik de laatste jaren geen enkele Belgische track gehoord heb waarvan ik dacht Leuk, hier wil ik wel meer van horen.

Onderhond schreef:

Ok, heb ik geen last van !

herman schreef:

Ja, de Antwerpse scene is idd vrij bekend. Maar Gent kent haar opgang.
Wie komt er uit Gent? Arid, Sioen, Das Pop, Abysnthe Minded, Vive La Fete etc.

Mmm, okay! (kwamen er uit Leiden, maar zulke bands..) Vooral Vive La Fete vind ik erg leuk.

loserkid
chapeau!

Op het moment dat je dat poste, werd er een concert van Sioen uitgezonden op Belgie1. Klonk erg goed!

Mhmhmhmm , lekker wegdromen bij de stem van frederik. Live heel wat beter dan op de cd's, maar nog steeds heel zwaar leuk . En .. heel erg leuke jongen

szynell

Hij had zo een succes opeens dat ik hem compleet zat was. Dus deze cd heb ik al een tijdje niet meer gehoord...

idd, dat heb je weleens met overbekende belgen, net als Gabriel Rios die ik voor het moment niet meer kan aanhoren.

szyn

Lost Highway
een schitterende cd met too good to be true als absoluut hoogtepunt.
Zeker een aanrader voor wie houdt van mooie muziek.

Interessante muziek dit, echt genieten van die broze kwetsbare stem...

Ik vind het een prachtig album , vooral de viool maakt het zeer mooi vind ik . Too good to be true is een prachtnummer !

Parabola
Goldlion schreef:
Too good to be true is een prachtnummer !

Absoluut

Wat heb ik met Frederik Sioen; eigenlijk niet veel. ik zag hem een paar jaar geleden live in Doornroosje en ik vond hem maar een arrogant mannetje.
Op aanraden van Feeder dit album toch maar eens geluisterd, en ik vond de woordspeling in de titel wel grappig; 'Sioen naked'. Hoogtepunt is inderdaad 'Too Good To Be True', hoorde dit ook live in Doornroosje, verder valt me op dat Sioen schijnbaar dEUS en Tori Amos erg bewonderd, want daarmee heeft het veel raakvlakken; alleen klinkt Sioen dan wel als het onder ontwikkeld broertje.
Maar zeker geen slecht album.

nicolas
Wat ken ik hiervan? De nummers 3, 4, 6 en 9. Die zou ik samen 4 geven. Instrumentaal sterk, heftige stem van stadgenoot Fredje en mooie "riffs" op eender welk instrument. Ik ga ze zien op 4 mei en kijk er reeds reikhalzend naar uit. Hoewel... 9 dagen daarvoor is 't Roger Waters, wel dan kijk ik uit naar Sioen vanaf 26 april

Feeder
nicolas schreef:

U kent de volledige cd niet ? Breng daar dan maar snel verandering in ! Shy is zelfs m'n favoriete sioen-song !

Nee serieus, dit is echt wel een goeie cd met een heel constant niveau.

avatar van venommyotis
Onderhond schreef:

België heeft muzikaal..................... meer te bieden dan Nederland:-)

EVANSHEWSON
Sioen, een opkomend talent uit Gent, het is hem aan te horen als hij praat, met een lekker vet Gents accent.

Cruisin' werd veel op de radio gedraaid, maar in die tijd dacht ik dat hij misschien nog te licht woog om een full cd van hem in huis te halen.
Anno 2007 is hij zker gegroeid.

Binnenkort naaar dit album eens uitkijken in de afprijzingen...

Lost Highway
Ik zou je, als je toch een Sioen album koopt, See you naked aanraden. Het is zijn beste werk.
Sioen is vooral live een belevenis.

avatar van Lupin
Er zullen weinig mensen boven de de Vlaams-Nederlandse grens zijn die Belgie een creatief kerkhof vinden. Ja, het laboratorium-genre waar Onderhond van houdt zal ongetwijfeld minder worden gemaakt in het zuidelijk deel van ons charmante aanslibsel van Schelde, Maas en Rijn. Maar ondertussen bulkt met name Vlaanderen van een jaloersmakende hoeveelheid leuke pop- en rockbandjes. Sioen is er daar een onderdeel van.

Deze cd heb ik aangeschaft na een overtuigend optreden van de band. En ik denk dat ze live net wat leuker zijn dan op plaat. "See you Naked" is een collectie goede veelal rustige popsongs met de warme stem van Sioen die zichzelf begeleid op piano. Hierin schuilt meteen ook mijn bezwaar: Er staan te veel ingetogen nummers op. Met name "Wild Wild West" rockt veel meer live en klinkt nu te glad. Daarom mist dit album een bite. Mijn voorkeur gaat uit naar de wat stevigere nummers als "See you Naked" en "Boom". Echt slechte nummers staan er niet op waarmee Sioen zijn talent bewijst.

Dit is een album dat me op een onverwacht moment echt kan grijpen. Ingetogen popmuziek zoals het hoort.