Earl Hooker - The Moon Is Rising (1998)

Blues
Label: Arhoolie

1. The Moon Is Rising (7:01)
  2. Earl's Blues (3:22)
  3. Conversion Blues (4:48)
  4. Guitar Rag (4:34)
  5. Hooker 'N' Steve (6:45)
  6. I'm Your Main Man (3:38)
  7. New Riviera (4:18)
  8. Strung-Out Woman Blues (4:58)
  9. Little Carey's Jump (3:51)
  10. Take Me Back to East St. Louis (4:13)
  11. Improvisations on Dust My Broom (7:43)
  12. Improvisations on Frosty (6:40)
  13. Can't Hold Out Much Longer (9:13)
  14. Swingin' at Theresa's (7:50)
avatar van George
Earl Hooker ( 1930 ) behoeft bij de bluesinsiders geen nadere introductie.
De veelzijdige muzikant bezit in die kringen een legendarische reputatie en met name om zijn unieke slide - gitaarspel.
In de jaren vijftig speelde hij met tal van befaamde bluesmusici samen .
De jaren zestig brachten hem aan beide kanten van de oceaan brede erkenning .
In 1970 stierf hij op te jonge leeftijd aan tbc.

Op de aan het einde van de jaren zestig gemaakte en fantastisch klinkende ' Moon is rising ' wordt hij bijgestaan door een keur aan bluesgrootheden.
Onder meer Pinetop Perkins , Steve Miller , Louis Meyers , Carey Bell en om niet te vergeten Eddie Taylor , verlenen hun medewerking.

Met veel instrumentaal en fijnzinnig blueswerk is de 'The moon is rising' voor de nog 'onwetende ' een uitstekende kennismaking met deze bluesgrootheid.

En... is Earl familie van die andere beroemde Hooker ? Jawel , hij is een volle neef van John Lee.