The Wedding Present - George Best (1987)

Label: Pearls from the Past

1. Everyone Thinks He Looks Daft (4:08)
  2. What Did Your Last Servant Die Of? (2:44)
  3. Don't Be So Hard (2:43)
  4. A Million Miles (3:33)
  5. All This and More (2:23)
  6. Getting Nowhere Fast * (1:44)
  7. My Favourite Dress (4:14)
  8. Shatner (2:07)
  9. Something and Nothing (3:50)
  10. It's What You Want That Matters (3:25)
  11. Give My Love to Kevin (2:46)
  12. Anyone Can Make a Mistake (3:20)
  13. You Can't Moan Can You? (3:20)
  14. All About Eve * (2:13)
  15. Nobody's Twisting Your Arm * (3:34)
  16. Nothing Comes Easy * (4:53)
  17. Don't Laugh * (3:02)
  18. I'm Not Always So Stupid * (4:05)
  19. Why Are You Being So Reasonable Now? * (2:35)
  20. Not from Where I'm Standing * (2:37)
  21. Give My Love to Kevin [Acoustic] * (2:53)
  22. Getting Better * (2:08)
  23. Pourqoui Es Tu Devenue Si Rasionnable? * (2:34)
avatar van VanDeGriend
actueel album al was de voetballer beter

wat moet dit dan voorstellen?

avatar van VanDeGriend
best een prettig pop/rock album

ja maar
is dit een ode aan George of...?

album is immers van 1987

avatar van VanDeGriend
Of het een ode is aan de voetballer staat me niet meer bij. Tis idd ff geleden .Feit is dat de cd "George Best"heet en de voetballer op de hoes ook daadwerkelijk George is. Is echter zeker geen voetbal cd ofzo.

fastpulseboy
neeh hehehe de muziek heeft niks met voetbal te maken....gelukkig. Het is dus erg mooi. Briljant snelle ritmeslagjes op de gitaar en melancholische zang die ik tot een van de beste zangstemmen reken.

avatar van johan de witt
Op 16 november in Paradiso een concert ter ere van het 20-jarig jubileum van dit meesterwerk uit de jaren 80.
Niet te missen!

johan de witt schreef:
Niet te missen!

owh vet!
speelt the wedding present gewoon hun album na of wordt het een soort tribute? (op de site van paradiso staat nog niks...)

owh vet!

Het staat op hun site geafficheerd als The George Best 20th Anniversary Tour, dus ik neem aan dat ze het album integraal zullen opvoeren, misschien gelardeerd met de andere geweldige singles/songs uit de beginperiode.

En er zijn nog kaarten!

(niet gedacht dat dat zo hard zou lopen)

heb inmiddels toch kaarten geregeld gelukkig....

avatar van rzasa
Ik ga ook even kijken. Het begint al om half 8 trouwens.

fastpulseboy
heel mooi, see you there then.
Ik heb nu trouwens nog een kaartje over.

(niet gedacht dat dat zo hard zou lopen)

Dat meen je niet? Ik had NOOIT verwacht dat dit uitverkocht zou geraken, zelfs niet in de kleine zaal.

Gezien het lage aantal stemmen op deze plaat kan dit maar twee dingen betekenen:
Ofwel de gemiddelde Weddoes-fan komt niet op MuMe
of de Klaxxons-fans (al weken uitverkocht) speculeren erop dat ze via het kaartje van de Wedding Present door kunnen lopen naar de grote zaal (wat ook wel zo zal zijn, denk ik)

Maar goed, wel leuk dat het vol is, dat verdient deze band zeker.
Wat ik van hun concerten in de UK begrepen heb openen ze met 5 andere nummers uit de beginperiode, dan spelen ze George Best integraal!
Ik voorspel dat dit het concert van het jaar wordt...

avatar van rzasa
Op de site van Paradiso staat niet dat het is uitverkocht hoor.

fastpulseboy
eerder stond het er wel.........
hmmmm

fastpulseboy
het was dus wel degelijk uitverkocht. Kon mijn overgebleven kaartje dus iig wel makkelijk kwijt.
erg fijne show was het dus! erg leuk om die oude nummers weer live te horen. (voelde me weer spontaan 16 hahaha) Alleen jammer dat ze de LP versie speelde en dus "getting nowhere fast" achterwege bleef.......(terwijl ik daar om riep, werd me dat ff fijntjes uitgelegd door David Gedge)

avatar van Reint
Klinkt fijn tot nu toe. Wordt gevolgd door een stem.

avatar van Reint
Heerlijk album! Hopelijk wordt dit nog beter. Treffende teksten ook.

En Give My Love to Kevin [acoustic] heeft een prachtig gitaargeluid.

Seamonsters is een stuk donkere en dat is veel beter van Gedge's stem. Die zou ik proberen.

Marko
Supergezellige janglepopmuziek dit. Net zo gezellig als die gezellige hoes al doet vermoeden.
Eigenlijk kan ik er kort over zijn door fastpulseboy te citeren:
fastpulseboy schreef:
Briljant snelle ritmeslagjes op de gitaar

Is dat je ding? Luister dan naar George Best, want dit album zit er werkelijk overvol mee.
Ik kan de nummers absoluut niet uit elkaar halen en het is één grote brei van gitaargejengel, maar klinkt altijd goed en meneer Gedge heeft een fijne praatzangstem.

De ideale muziek om baldadige karatebewegingen op te maken in de supermarkt.

paranoidandroid
dit is toch gewoonweg héérlijk

Inderdaad, héérlijke plaat dit. Draai hem de laatste tijd regelmatig, omdat ik de Britse gitaarklassiekers van eind jaren '80 in de jangle pop/indie/c86 etc. hoek wat beter wil leren kennen. Na House of Love's debuut is deze aan de beurt (en ik houd me aanbevolen voor eventuele suggesties). Lekker tempo, goede stem en ook echt een geweldige cover van Getting Nowhere Fast. Ik vind deze uitvoering zelfs beter dan het origineel van Girls At Our Best.

avatar van vinejo
herman schreef:

Woodentops, Felt, Weather Phrophets, Shop Assistants, Stars of heaven, Go Betweens

avatar van galleryplay
Nu opnieuw uitgebracht als 30 jarig jubileum,opgenomen in het jaar van het 20 jaar jubileum met niemand minder dan Steve Albini achter de knoppen. George Best met een stevige Sea monsters laag erover dus. Wat wil een WD fan nog meer? (helaas zijn er daar niet veel van in Nederland, iets wat Gedge zelf mij ook eens toebeet)

4,5 ster, maar dan wel de "George Best 30" uitvoering.

Hier in België wel, ik ben een grote fan, vooral van dit album. Spijtig dat ik ze nooit live heb gezien. Ik had de George Best 30 versie nog niet gehoord en ben hem nu aan het beluisteren. Waar de originele versies altijd wat ondergeproducet lijken is dit bijna het omgekeerde op deze waardoor een deel van de oorspronkelijke charme verdwijnt. Ik heb ook de indruk dat een deel van de snelle jangle sound verloren gaat (misschien ook omdat de bas veel sterker naar voor is gemixt) vooral op één van mijn grootste lievelingen aller tijden My Favourite Dress.
Maar de conclusie blijft: deze plaat is één van mijn all-time favorites.

avatar van luigifort
Wat een killeralbum zeg! Lekker raggen op die janglegitaren