Lone Catalysts - Square Binizz (2008)

Label: B.U.K.A.

1. Window Seal (3:42)

met W. Ellington Felton

2. Nigga Please (5:25)
  3. Good to Going (3:24)
  4. Act Like You Know Me (3:37)
  5. The Visual (1:26)
  6. Pass the Money (The Afterparty) (3:55)
  7. Hit the Studio (Dead the Afterparty) (3:41)
  8. Red Black and Green (4:52)
  9. The Numbers (3:41)
  10. Make It Better (3:47)
  11. How Long Will You Need Me (3:56)
  12. Manhattan (6:03)

met Main Flo en Trav Dav

13. Lone Catalystys [Danny Breaks Remix] (6:31)
  14. The Cash Rules (3:12)
  15. Make It Better [Mitsu the Beats Remix] (4:00)
avatar van Rhythm & Poetry
Deze binnekort maar eens opzetten. Zou zo maar een van de leukste werken uit 2008 kunnen worden. Ben een enorme liefhebber van Lone Catalysts.

avatar van Rhythm & Poetry
Bij The Visual lig ik alvast helemaal in een deuk, zó hilarisch (vind ik). Ze rappen er weer flink oplos, ben benieuwd het begin is toch weer erg lekker. Kan een hoog gemiddelde uit rollen. Nigga Please vond ik wel weer een mindere track, maar de flows doen de magere beat vergeten.

avatar van Rhythm & Poetry
Net weer wat anders dan dat ik van Lone Catalysts gewent ben. Het album heeft over het algemeen een vrolijke noot. Is te merken aan de raps en aan de producties. Maar dat maakt het album absoluut niet minder dan zijn voorgangers. Lyrics zijn ijzersterk de flow en deliviery is wederom lekker. Album stemt mij in een opperbest humeur. Na J-Live flikt ook Lone Catalysts het weer om mijn hoge verwachtingen meer dan waar te maken.

avatar van Rhythm & Poetry
Uitgegroeit tot een van mijn favoriete albums van dit moment, heb hem al heel vaak afgespeelt en per luisterbeurt vind ik hem eigenlijk alleen maar beter/leuker/mooier worden. Zit ook een portie humor in. The Visual is echt de Shizzle (die hem beluisterd hebben weten wat ik bedoel). Vind hem zelfs net wat beter dan J-Live's nieuwe plaat, raar dat ik de enige ben die een stem heeft uitgebracht.

avatar van Chrisseh
Mja, ik volg wel wat jij hier allemaal neerzet omdat ik wel benieuwd ben, maar omdat ik nooit echt goed in 'Good Music' ben gekomen twijfel ik sowieso al of ik deze zal checken

avatar van jelmer19
Ik had wat tijd nodig om dit album te beluisteren.
Heb hem nu al heel wat keren gedraaid en moet zeggen dat het erg lekker klinkt. Het 2e nummer is echt een topper. Maar deze hele cd is erg fijn. Heerlijke flow en het meerendeel is ook sterk geproduceerd. Alleen vind ik de ''Visual'' erg irritant. Ook een nummer als ''Pass the Money'' ligt mij niet echt.
Gelukkig worden deze snel weer opgevolgd door een hoop mooie nummers. Enige minpuntje dat dan nog een keer tussendoor komt is ''Manhattan'' maar dat moet ik dan maar voor lief nemen.
Merendeel is toch erg sterk en dat levert de plaat 4 sterren op.
Daar is ie dan R&P. De 2e stem

raffael77
Leuke plaat. Met wederom goede producties van J. Rawls & goede rhymes van J. Sands.

Ik wacht ff tot ie echt uitkomt en dan orgineel kopen.

avatar van hiphopmaster
Één van de releases waar ik erg naar uitkeek. Maar tot nu ben ik nog niet overtuigd . Maar ik geef (nog) niet op, ik begrijp dat het een groeiertje is.

Waar is de sample trouwens van die wordt gebruikt in het nummer ""How Long You Will Need Me"?

avatar van Osiris Apis
Die weet ik niet. De sample van 'Hit the Studio' is ook door KMD gebruikt in 'Sweet Premium Wine'. Het orgineel.

avatar van hiphopmaster
Ik kom er nog wel achter, het is namelijk zo'n bekende sample.
Maar nog even als toevoeging op mijn vorige commentaar: Square Binizz is growing

avatar van hiphopmaster
Zoals eerder vermeldt ga ik Square Binizz steeds meer waarderen. Het niveau van Good Music en Hip Hop wordt niet gehaald. Sommige nummers vind ik zelfs ook echt irritant (Manhattan en The Visual). En dat geldt ook voor sommige stukjes in nummers (After the Show).

Wel onwijs lekker zijn: Good to Going (deze is echt top!), Red, Black & Green, How Long You WIll Need Me en Window Seal. Toch een ruime voldoende voor J&J. 3,5*

avatar van nega
act like you know me

Rene1979
Is deze wel origineel te krijgen...

Rene1979
Ja dus ook weer alleen in Japan. Meteen maar besteld dan heb ik hem maar weer origineel. Ga m pas echt luisteren als ik hem binnen heb.