Poni Hoax - Images of Sigrid (2008)

Frankrijk
Electronic
Label: Tigersushi

1. The Paper Bride (6:32)
  2. The Bird Is on Fire (4:36)
  3. Pretty Tall Girls (4:03)
  4. Antibodies (4:43)
  5. Images of Sigrid (5:15)
  6. You're Gonna Miss My Love (4:18)
  7. Crash-Pad Driver (4:32)
  8. My Own Private Vietnam (6:23)
  9. The Soundtrack of Your Fears (4:40)
  10. Hypercommunication (4:49)
  11. You of the Broken Hands (2:54)
  12. All Things Burn (5:19)
  13. Faces in the Water (2:30)
avatar van Gizzmann
Dit is geen electronic. Dit is pop/rock met wat ingetogen technobliepjes op de achtergrond. Slecht is het allemaal niet, maar het stelt allemaal weinig voor. Vooral de electronic/rock combinatie is niet heel goed gedaan, het klinkt niet als Goose of Bloc Party ofzo. Het klinkt als standaard 'indie' (let op die aanhalingstekens) rock en het is het allemaal telkens net niet, al is Crash-Pad Driver een leuke uitschieter. Klinkt vooral alsof ze geinspireerd zijn door het latere werk van Bowie (vooral door het stemgeluid), wat dan weer verweven is in een modern britpop sausje met een ingetogen Ratatat-achtig geluidje eronder.

Kleine 3* Wel een mooie hoes trouwens.

avatar van Hanszel
Heb 'm nog niet zo lang maar vind 'm zeker niet slecht. Die eerste is echt geniaal, deze nog niet meteen. Maar kan nog komen. Om te beginnen toch wel 4 sterren, want er staat genoeg moois op.

The Bird is on Fire, Antibodies en Crash-Pad Driver kunnen me wel bekoren. Verder zijn de stem van de zanger en de rest van de nummers niet heel indrukwekkend...

avatar van Djarune
Antibodies is echt geweldig. Prachtige clip ook. Beetje Joy Division/David Bowie met een modern electrosausje. Moet de rest nog luisteren

avatar van Djarune
Heb hem eindelijk helemaal kunnen luisteren en er staan een paar hele mooie tracks tussen, maar de rest is inderdaad net niet met sommige echt slechte tracks ertussen.

Omdat naast Antibodies ook "Crash-Pad Driver" en in iets mindere mate de simpele platen "Images of Sigrid" en "You of the Broken Hands" ook wel fijn vind krijgt ie van mij om te beginnen 3*

avatar van Hanszel
Momenteel heb ik dit weer veel opstaan. Er was een aanleiding (stukje tekst in een film of een melodie ergens) en voilà deze plaat zit in mijn hoofd. Voornamelijk Hypercommunication en Antibodies.

Er staan ook een paar duidelijk mindere nummers op (crash pad driver) maar eigenlijk begin ik 'm nu goed te begrijpen, dringt het door. Ik verhoog naar 4.5*