Dusty Springfield - Dusty (1998)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Soul / Pop
Label: Mercury

1. I Only Want to Be with You (2:38)
  2. In Private (4:17)
  3. I Just Don't Know What to Do with Myself (3:05)
  4. Give Me Time (3:08)
  5. Some of Your Lovin' (3:04)
  6. Goin' Back (3:31)
  7. You Don't Have to Say You Love Me (2:50)
  8. What Have I Done to Deserve This (4:16)

met Pet Shop Boys

9. I Close My Eyes and Count to Ten (3:11)
  10. Wishin' and Hopin' (2:56)
  11. Little by Little (2:20)
  12. Stay Awhile (1:57)
  13. All I See Is You (3:24)
  14. Nothing Has Been Proved (4:34)
  15. Losing You (3:02)
  16. Twenty Four Hours from Tulsa (3:04)
  17. In the Middle of Nowhere (2:48)
  18. Son of a Preacher Man (2:27)
  19. Anyone Who Had a Heart (2:55)
  20. If You Go Away (3:53)
  21. I'll Try Anything (2:27)
  22. How Can I Be Sure (2:46)
  23. Wherever Would I Be (3:54)
  24. The Look of Love (3:33)
avatar van FunkStar
Goed overzicht van het werk van Dusty!
Alleen mis ik de Disco single, Baby Blue uit 1979.

avatar van Jan Wessels
The Very best... en dan ontbreekt het mooie Summer is Over? Nooit een echte hit geweest maar onvergetelijk gemaakt door Radio Veronica dat er een wonderlijke jingle van maakte: dit is 192, doobiedoodiedoo, it's Veronica today.
In ieder geval voor mij de reden geweest om dit album te laten liggen en verder te zoeken naar een verzamelaar waar dit nummer wel op stond.

avatar van Xel
Xel
.... maar genoeg nog over om goed van te genieten.
Wel dan weer jammer van de petshopboys nummers, want die doen afbreuk aan het geheel. Maar ja, dat waren ook "hits", dus die horen er ook bij.

Dusty's stem, de legendarische composities, de hitgevoeligheid. Wat een prachtalbum!

Kreeg er zelfs puber white stripes fans mee op de banken. I just don't know.....

avatar van Reijersen
Is ze de grondlegster van de blue eyed soul? Ach, wie weet. In ieder geval is het erg mooi en is dit een goede compilatie. Zoals op elke verzamelaar mist er wat werk, maar ach het is zeer genietbaar.

beaster1256
voor de liefhebbers en een betere verzamelaar , koop ' gold ' dubbel cd bij cdwow vanaf april 2008 , ik denk 52 nummers staan erop en geremasterd en herleef de sixties, subliem materiaal van een fantastische zangeres .

dVTB
Een mooi, maar zeker niet compleet overzicht van deze legendarische zangeres. Van klassiekers uit de jaren 60 tot haar laatste hits, eind jaren '80, begin jaren '90. Een mooie cd die ook goed laat horen dat de stem van Dusty Springfield bij veel soorten muziek past. Haar comeback, eind jaren 80, was dan ook glorieus.

avatar van LucM
Eén van de beste zangeressen in de jaren '60 die eind jaren '80 (zoals velen) een comeback maakte. Blanke soul kun je dit noemen en veel tijdloze songs op deze compilatie waaronder "I Only Want to Be with You" (vaak gecoverd), "I Just Don't Know What to Do with Myself", "I Close My Eyes and Count to Ten" en "Son of a Preacher Man".

TheArtfulDodger
Eén van de meest sympathieke zangeressen ter wereld, ooit. Prachtige stem, prachtige muziek, prachtige melodieën, prachtige verschijning (zwartomrande ogen, hoogblond suikerspinkapsel & microfoon met draad) en een prachtige naam. En nergens klinkt haar muziek 'stoffig'. Ik denk dat men Dusty Springfield over 500 jaar nog steeds beluistert en dat men haar dan nog steeds weet te waarderen.

Hoogtepunten? Eigenlijk is dit album is één lang hoogtepunt, maar oke, de allerallerallerbeste nummers op dit album vind ik dan toch I Close My Eyes And Count To Ten, Son Of A Preacher Man, I Just Don"t Know What To Do With Myself, You Don't Have To Say You Love Me en dankzij de Pet Shop Boys ook nog In Private en What Have I Done To Deserve This?

(Summer Is Over mis ik wel)

avatar van Kronos
Om naast haar prachtige stem, prachtige muziek en melodieën ook van haar prachtige verschijning te genieten is dit ear - boek een aanrader. Mooi boek met veel foto's en 4 cd's, waarop ook het nummer Summer Is Over.

TheArtfulDodger
Ha, great Kronos

Mooie titels trouwens, de meeste ken ik niet. Quiet Please There's A Lady On Stage