Sharleen Spiteri - Melody (2008)

Label: Mercury

1. It Was You (3:08)
  2. All the Times I Cried (3:14)
  3. Stop, I Don't Love You Anymore (2:34)
  4. Melody (3:47)
  5. I Wonder (3:51)
  6. I'm Going to Haunt You (3:04)
  7. Don't Keep Me Waiting (3:24)
  8. You Let Me Down (3:15)
  9. Where Did It Go Wrong (3:07)
  10. Day Tripping (4:13)
  11. Francoise (3:36)
avatar van Thuurke
Zonde, het was zo'n mooie vrouw toen ze in Texas zat, maar nu begint ze aardig op Amy Winehouse te lijken, qua uiterlijk dan.

Daarnaast een beetje vreemd dat That Was A Lie, het eerste nummer en voorproefje van Melody dat je kan downloaden van de officiele Sharleen Spiteri site, niet op deze plaat staat. Dat deed Duffy ook door Breaking My Own Heart niet op Rockferry te zetten. Rare wijven die wijven die uit de UK komen.

De muziek van deze CD past verder precies in het rijtje Winehouse, Duffy, Adele, Mc Donald, etc.

Nog steeds een mooie vrouw; Amy is een junk, Sharleen Spiteri volgens mij niet.
Al weet ik niet of ik op dit album zit te wachten, vond alleen Southside erg goed, vervolgens werd het minder, met als dieptepunt Say What You Want met Method Man.

avatar van titan
titan (crew)
Op de vraag of Sharleen met dit soloalbum de originaliteitsprijs gaat winnen zijn we gauw uitgediscussieerd. Het is duidelijk dat zij samen met Amy, Duffy en Adele in de door Dusty Springfield, Burt Bacharach, Phil Spector, Motown, Soul en Jazz gevulde vijver zit te vissen.

Toch zijn er nog wel wat verschillen, waardoor het te makkelijk is om dit album als een staaltje opportunisme te kwalificeren. Sharleen laat zich namelijk ook beinvloeden door Nancy Sinatra en de Franse hijgmeisjes uit de jaren '60 en haar vocale kwaliteiten staan buiten kijf. Hierdoor krijgt dit bepaald niet hemelbestormende maar nergens teleurstellende album toch genoeg eigenheid mee.

avatar van VanDeGriend
Gaan we het toch eens checken. Thanks

avatar van Thuurke
Leuk geprobeerd van Mevrouwtje Spiteri, maar zonder airplay en zonder reclame wordt het helemaal niks met deze cd. Wachten op de volgende plaat van Texas.

Voorlopig een 3.5. Op zich niet erg vernieuwend, maar wel degelijk. Het voelt gewoon wat echter aan dan vb. Duffy, minder geknutseld. Echter niet zeker of dit een blijvertje wordt, er zit wel wat kans bij dat het na een paar weken wat gaat tegensteken.

Thuurke schreef:

Ja, daarom staat ze op 2 in the UK (wat kan NL haar nou schelen)

avatar van MusicFreak
Ik vind dat nieuwe singeltje wel leuk.. Stop, I don't love you anymore
En I'm Going to Haunt You is ook leuk, met dat riedeltje erin..
Een degelijk album

avatar van YoG
YoG
Op VH1`draaien ze regelmatig All The Times I Cried..
Klinkt leuk genoeg om eens uit te proberen

Het album is veel sterker dan de eerste single.

Ok misschien niet bijster origineel, maar wel één voor één sterke melodieën.

Hoort inderdaad thuis in het rijtje Amy, Duffy..., maar dat zie ik eerder als een sterk punt daar zij allemaal een goed album hebben afgeleverd en Sharleen's album is zeker geen zwak afkooksel ervan.

Melody heeft zijn naam zeker niet gestolen, is absoluut één van de meer melodieuze albums van de laatste tijd.

Melody is ook een zeer consistent album met weinig mindere momenten.