Little Richard - The Georgia Peach (1991)

Label: Specialty

1. Tutti Frutti (2:23)
  2. Baby (2:05)
  3. I'm Just a Lonely Guy (2:36)
  4. True Fine Mama (2:41)
  5. Hey-Hey-Hey-Hey (2:39)
  6. Slippin' and Slidin' (2:41)
  7. Long Tall Sally (2:08)
  8. Miss Ann (2:16)
  9. Oh Why (2:08)
  10. Ready Teddy (2:08)
  11. Hey Hey Hey Hey (2:06)
  12. Rip It Up (2:22)
  13. Lucille (2:24)
  14. Heeby-Jeebies (2:16)
  15. Can't Believe You Wanna Leave (2:26)
  16. Shake a Hand (2:48)
  17. All Around the World (2:26)
  18. She's Got It (2:24)
  19. Jenny Jenny (2:03)
  20. Good Golly Miss Molly (2:10)
  21. The Girl Can't Help It (2:31)
  22. Send Me Some Lovin' (2:19)
  23. Ooh! My Soul (1:53)
  24. Keep a Knockin' (2:16)
  25. Whole Lotta Shakin' Going On (1:50)
avatar van LucM
Prachtige verzamelaar van rock'n roll-legende uit de jaren '50 met tal van klassiekers die vaak gecoverd zijn zoals "Long Tall Sally", "Rip It Up", "Lucille" en "Keep a Knockin'".
Enkel "Baby Face" ontbreekt, maar de nummers hierop vind ik prima.

LucM schreef:
Enkel "Baby Face" ontbreekt, maar de nummers hierop vind ik prima.

Naast "Baby Face" mis ik ook nog "Bama Lama Bama Loo", maar goed. Op vrijwel elk verzamelalbum valt wel iets op te merken.

avatar van LucM
"Bama Lama Bama Loo" was nog een latere hit van Little Richard (ik geloof in 1964). Ik wacht op de definitieve, carrière-omspannende compilatie (2CD of 3CD), maar dit is de meest volledige compilatie die ik tot nu toe heb kunnen vinden tussen die talrijke compilaties en hier staan ook de originele opnames.

LucM schreef:

Ik hoop dat het label "Bear Family" zich er ooit aan zal wagen om alle* opnames van Little Richard te verzamelen en compileren in een mooie box zoals ze al eerder hebben gedaan bij Jimmie Rodgers, Fats Domino e.a.

Zelf heb ik momenteel enkel de albums "Here's Little Richard", "Little Richard [1958]", "The Fabulous Little Richard", "The Explosive Little Richard", "18 Greatest Hits" in mijn bezit en ook al staat zijn beste en tevens belangrijkste werk hierop ben ik toch benieuwd naar de rest van zijn oeuvre waarvan helaas niet alles even makkelijk te verkrijgen is. Zo'n boxset zou dus ideaal zijn.

* Little Richard's opnames voor het label "Peacock Records" uit de periode 1951-1953 hebben ze in 1989 al keurig op cd uitgebracht: The Formative Years 1951-53

avatar van LucM
Rhino brengt zeer goede en volledige compilaties uit (ik heb er verschillende van hen), ik hoop dat er ook één van Little Richard bij hen zal verschijnen.
Ook een zeer goede compilatiereeks is "Gold", de dubbel-CD's van Universal Music, ik heb vele compilaties van artiesten uit de jaren '50-'60 (Hank Wiliams, Muddy Waters, Righteous Brothers, Traffic ...). Ook daar zou een Little Richard-compilatie mogelijk moeten zijn.

avatar van Egoistico
Persoonlijk ben ik niet zo weg van zulke verzamelaars. Ik koop enkel een compilatiealbum als het de gehele carrière of een specifieke periode van een artiest omvat. Enkele uitzonderingen daargelaten.