Amen Andrews - Volume 01 (2003)

Electronic
Label: Rephlex

1. Starbase One (3:40)
  2. Amental (5:12)
  3. 1000001 Style (3:38)
  4. Fast & Bulbous (3:54)
thejazzscène
Cho ik zeg het niet graag maar ik vind drum and bass vaak op elkaar lijken. De variatie is soms wat zoek vind ik persoonlijk. Maar dat heb ik vooral bij de drum'nbass die op feestjes gedraaid wordt. Vooral in tijden als vandaag wanneer drum'nbass een hype is geworden. Mensen die de stijl niet kennen willen zich eraan hangen en kunnen niet mee met de moeilijkere/minder explosieve of dansbare drum'nbass en dus valt er al een pak muziek in de doodskist van de dj. Zonde denk ik dan maar misschien ook niet want die doodskist is mijn levenslust.

Bij deze Ep heb ik dat dan helemaal niet terwijl het verschil niet al te groot zal zijn. Deze muziek heeft een erg strak geheel. Niet te zwaar opgebouwd en toch ramt het sterk in één richting voort. Toch een aparte kracht dat de drum and bass van Andrews in zich heeft vind ik. De man heeft ook erg veel ervaring met breakbeat dus het verwondert ook niet dat daar ook stevige invloeden in zijn terug te vinden.
In het tweede nummer zijn ook wat raggearaps verwerkt.

avatar van YoG
YoG
Wat een heerlijke muziek.. een verademing om eens wat anders te horen dan het standaard gedram
Over elke seconde muziek is hier nagedacht.. geen copy en paste maar totale vrijheid en variatie en pure extase

Tracks die prima in de holst van de nacht op een feest kunnen worden gedraaid, als totale climax van de set

Lijkt veel op Plug alleen minder melodisch en een stuk sneller.. een mix van snelle DNB en IDM

Die Vibert blijft iedere keer weer verbazen.. wat zou de muziekscene saai zijn zonder hem!