James Horner - Commando (2003)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Prologue / Main Title (3:57)
  2. Ambush and Kidnapping (2:36)
  3. Captured (2:14)
  4. Surprise (8:20)
  5. Sully Runs (4:34)
  6. Moving Jenny (3:43)
  7. Matrix Breaks In (3:31)
  8. Infiltration, Showdown and Finale (14:31)
neo
Horner die voor 85 al meer dan genoeg kwaliteit had afgeleverd (voor films met ook een zekere goeie kwaliteit), was daar Commando. Net als Gorky Park die heerlijke jaren 80 elektroninische drums. Zimmer deed dit ook in de jaren 80 begin 90, Michael Gibbs ook (Hard Boiled).

Heerlijke simpele effectieve actietracks waar de synths, elektrische gitaren en stukjes saxofoon zo ontzettend herkenbaar zijn. Hoogstaand is het niet, het is meer heel erg makkelijk en opwindend om te luisteren.De jingles en het rytmische is zo typerend, maar werkt niet op de zenuwen. Het laatste nummer ''Infiltration, Showdown en Climax'' is overweldigend, aangevuld met het main theme op het einde. Niet zoals het bedoeld was.Ook aardig is het 2 notige koper motiefje, in tegenstelling tot Horner's 5 notige wat minder gebruikt in ander werk.

Lange tijd was lag de score weg te rotten achterop een plank, totdat Varese in 2003 eindelijk zorgde voor een uitgaven. Jarenlang moest ik het doen met een suite van een min of 23. Die suite is een betere en vlotte compilatie van de hoogtepunten bij elkaar. 4 sterren

avatar van Bruce Almighty
Mwah..... het is best een goede soundtrack als je het mij vraagt maar niet top in de film past de muziek wel goed ook de actiemuziek bij Arnold Schwarzenegger!

* * *