Do Make Say Think - Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn (2003)

Canada
Label: Constellation

1. Fredericia (9:37)
  2. War on Want (1:55)
  3. Auberge le Mouton Noir (7:05)
  4. Outer Inner & Secret (10:13)
  5. 107 Reasons Why (3:02)
  6. Ontario Plates (7:02)
  7. Horns of a Rabbit (4:01)
  8. It's Gonna Rain (2:10)
  9. Hooray! Hooray! Hooray! (6:56)
Parabola
Mooi album, eigenlijk bestaande uit 6 nummers die afgewisseld worden met tussennummers (War on Want, 107 Reasons Why en It's Gonna Rain). Schitterende melodielijntjes en vergeleken met het oude werk komen de hard-zacht contouren hier meer tot uiting. Auberge le Mouton Noir en Hooray! Hooray! Hooray! zijn wat mij betreft de hoogtepunten van dit album.

Hooray! Hooray! Hooray! torent huizenhoog boven de andere tracks uit, dat stukje dat op 3:05 begint is goddelijk.

avatar van THEMARSVOLTA
Top album, Auberge le Mouton Noir & Outer Inner & Secret hebben echt een heerlijk sfeertje. Fantastische band! Zeker het beluisteren waard.

Zijn hun vorige even top? Heb namelijk alleen deze en hun nieuwste beluisterd.

fastpulseboy
THEMARSVOLTA schreef:

Zijn hun vorige even top? Heb namelijk alleen deze en hun nieuwste beluisterd.

ja

Misschien zelfs wel nog beter!

Inderdaad. Alleen de laatste is een stuk minder.

Ik vind deze feitelijk veruit de minste. &Yet&Yet is dan weer het beste wat ze tot nog toe gemaakt hebben imo.

jkbb
Eindelijk weer eens een band gevonden in dat onnozel grote bos van kopieën die echt de moeite waard is. Voor het grootste gedeelte bouwend op rust en sfeer, een hele mooie sfeer. De lichte Folk insteek is ook zeker niet verkeerd.

Misterfool
Leuke, wat zweverige post-rockplaat. Erg sfeervol!