First Aid Kit - Plaits (2008)

Spanje
Electronic / Pop
Label: Closer (I)

1. Season (0:29)
  2. Fake / Real (2:24)
  3. Valse (5:08)
  4. Caperucita (3:41)
  5. Mr. Tea Pot (5:10)
  6. Samurai Tourist (4:03)
  7. Talcum Powder (4:51)
  8. Truth Can Hurt (4:21)
  9. If Small (4:24)
  10. Screw Me Up and Throw Away (3:14)
  11. Ignition (3:43)
avatar van Arrie
Ik ben hierop gekomen door de andere First Aid Kit. Dit album en het album van de Zweedse First Aid Kit stonden op Spotify op dezelfde pagina (maar het is dus wel een heel andere groep!), en ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, ook door de aardige hoes. En verrek, het is nog mooie muziek ook! Dit doet nauwelijks onder voor de Zweedse First Aid Kit eigenlijk. Wat de twee groepen gemeen hebben is dat het allebei hele 'lieve' muziek is. Dit zijn lieve popliedjes met een electronische inslag. Hele lieve vrouwelijke zang, met hele schattige electronische geluidjes erdoorheen, waarvan de basis eigenlijk gewoon mooie popliedjes zijn. Zo af en toe wordt het geluid nog wat voller, met bijvoorbeeld gitaar erbij (zoals op het tiende nummer). Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen wat té is, maar persoonlijk hou ik ontzettend van zulke muziek, dus ik denk dat ik dit nog vaak zal draaien. Evenals de andere First Aid Kit dus. Er staat trouwens nog een derde First Aid Kit op Spotify, misschien moet ik die ook maar eens proberen...

avatar van IntoMusic
Moet deze dan ook maar eens beluisteren, want ook ik kwam hier op door die andere band. Grappig dat de beide bands elkaar niet in de haren zitten omtrent de naam, want beide zijn betrekkelijk jong qua bestaan.