fIREHOSE - "Ragin', Full-on" (1986)

Label: SST

1. Brave Captain (3:14)
  2. Under the Influence of Meat Puppets (1:57)
  3. It Matters (1:38)
  4. Chemical Wire (2:44)
  5. Another Theory Shot to Shit (2:36)
  6. On Your Knees (2:24)
  7. Looked-In (3:01)
  8. The Candle and the Flame (3:15)
  9. Choose Any Memory (2:06)
  10. Perfect Pairs (2:29)
  11. This (1:42)
  12. Caroms (2:09)
  13. Relatin' Dudes to Jazz (1:38)
  14. Things Could Turn Around (3:11)
avatar van likeahurricane
Deze geweldige cd stond er nog niet op. Na het overlijden van D. Boon gingen de overige leden van de Minutemen verder samen met Ed from Ohio in fIREHOSE. Unieke combinatie van jazz, punk en gitaarpop.

Let ook op de ode aan de andere SST band:
"under the influence of meat puppets"

avatar van Oldfart

de beste fIREHOSE

Met If'n de beste
Legendarische band, fantastisch concert gezien in paradisio in 87

avatar van Omsk
Toffe plaat, lekker eclectisch en een mooie proeftuin van allerlei genres. Een dikke 3,5.

zaaf
ideeën, muzikaliteit, speelplezier, energie, veel energie, dwarsheid. het is een groot compliment waard dat ed dit bij kan benen, want mike en george gaan lekker los op deze plaat.

ed is geen boon, maar hij vult het ontstane gat op prettige wijze op.

avatar van Ataloona
Ja, lekker hoor. Verdomd fijne bass ook in On Your Knees. Laat dat maar aan Mike over. Speels geflirt met hardcorepunk, rock, pop, funk, jazzy loungemuziek en whatever more. Behoorlijk structuurloze plaat, waarbij structuur geen minuut gemist wordt.

avatar van EttaJamesBrown
Niet de minsten zijn positief over deze plaat, hierboven. Laat ik deze Koningsdag dan ook maar deze Koningsplaat proberen te ontdekken. Leve de Koning! (Spreekt hier een Noord-Groningse aardbevingenslachtoffer)

avatar van dix
dix
Niet dat blussen helpt als de aarde beeft....