Nina Kinert - Pets & Friends (2008)

Zweden
Label: Another

1. Combat Lover (4:30)
  2. Golden Rings (3:29)
  3. I Shot My Man (3:18)
  4. Pets & Friends (3:10)
  5. Beast (3:58)
  6. The Art Is Hard (4:00)
  7. Me Love You Long Time (3:15)
  8. Love Affair (3:33)
  9. Get Off (2:50)
  10. A-Worn Out (6:05)
  11. Libras (4:13)
  12. The Story Goes (4:51)
avatar van shiral
Wat jammer dat niemand Nina Kinert schijnt te kennen! Haar vorige cd heeft me nooit heel erg gepakt, maar is ook zeker niet verkeerd, maar deze cd is echt heel goed en heel anders. Jammer wel dat hij moeilijk te krijgen is, via internet alleen, in Nederland is hij volgens mij niet uitgebracht.

Een tijd terug heb ik Nina Kinert live gezien samen met Ane Brun, en dat was echt ongeloofelijk mooi. Het is misschien niet een heel eerlijke vergelijking, maar ik moet zeggen dat ik Nina bijna net zo goed vond als Ane en dat zegt toch wel heel wat lijkt me, en ook al deed ze maar 5 nummers het pakte me echt ,en heb toen ook maar gelijk deze cd gekocht, en daar zeker geen spijt van gehad! Het is moeilijk te zeggen welke nummers ik het beste vind omdat ze allemaal heel goed zijn, en ook leuk dat steeds een wat drukker nummer wordt afgewisseld met een rustig nummer.

Hopelijk ontdekken meer mensen hier dat ze zeker de moeite waard is, ik kan het alleen maar aanraden.

avatar van vigil
Nina behoort tot de begeleidingsband van Ane Brun. Nu mag ze dus zelf weer "los". Overigens doet Ane op meerdere nummers de achtergrondzang. Dit album is wat bombastischer/electronischer in vergelijking met Brun.

aardig album maar niet echt mijn smaak.

avatar van tuimel
Heerlijk album.
Ideale zondagmuziek.
Vergelijkingen met Ane Brun, Feist zijn terrecht.
Maar ze wist toch wel de power van een Feist.
Het nummer Ä-worn out is 1 van mijn favorieten.

avatar van MusicFreak
Beast wordt op 3FM gedraaid... is wel leuk nummer opzich maar er gebeurt net wat te weinig in t nummer naar mijn mening

Wat mij betreft het leukste nummer in de 3FM-playlist van dit moment. Ben wel benieuwd geworden naar de rest van het album. Zal vast een aardige plaat zijn.

avatar van Luky12
Goed album!
Hoorde beast op 3FM en was verliefd op het nummer en ikke snel op internet kijken.
Sinds 2 dagen in huis en ben heel erg blij met deze aankoop.
Jammer dat ze onbekend is in Nederland maar ze zal in korte tijd uitgroeien tot een sterrentje.

avatar van Coldplayer
herman schreef:

... was ook mijn verwachting. De rest van de plaat valt me enigzins tegen. "Beast" is de mooiste track wat mij betreft en er staan nog wel een paar mooie ingetogen nummers op. De rest vind ik een beetje te simpel en te poppie...

avatar van Madjack71
Beast is in deze de bekende van dit album. Grappig is dat de vergelijking die er gemaakt word met de grote hit Mad World, door haar zelf live ook gelegt word. Op het einde van de uitvoering van Beast, zet ze zelf nonchalant verder in door op piano live Mad World te spelen. Zie: Nina Kinert op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

Daarnaast is Nina Kinert een grote vocale ondersteuning voor Ane Brun haar muziek.

Madjack71 schreef:

Inderdaad! Dat was geweldig. Veel mensen vergeten dan ook even dat Mad World een cover is van Tears For Fears

Beast had ik ooit eens gehoord in een filmpje van geenstijl.tv. Prachtnummer!

avatar van Madjack71
Toch een lichte teleurstelling dit Pets & Friends. Hoewel scandinavie met Agnes Obel, Ane Brun en Rebecca Karijord o.a. een prima lichting vrouwelijke singer-songwriters kent, behoort Nina Kinert op basis van dit album in 1ste instantie voor mijn gevoel tot de top van de 1ste divisie. Beast is een mooi op zichzelf staand pareltje, maar daar heeft Obel bijv. op haar debuut meerdere uit haar mouw geschud. Andere liedjes luisteren lekker weg, maar gaan niet echt de diepte in, haar stem weet dat ook niet bij mij op te roepen.

avatar van Madjack71
Mag wel ietsje omhoog in mijn waardering, toch wel een prettige stem en luisterd lekker weg.