The Blessing - All Is Yes (2008)

Jazz / Ska
Label: Cake

1. Bleach Cake (3:23)
  2. That Ain't It (3:52)
  3. Another Brother's Mother (3:33)
  4. Cake Hole (8:18)
  5. Loubia (4:33)
  6. Can't Believe in Faith (3:26)
  7. Thermos (4:21)
  8. Suki's Suzuki (2:58)
  9. Equal and Opposite (6:13)
  10. Small Fish, Small Pond (4:24)
tuktak
portishead, roni size, robert plant (led zeppelin) invloeden.
jazz, funk, ska, improvisatie.
eigenlijk een raadsel waarom dit nog niet op musicmeter stond, want dit is goed man.

lovende kritieken in engeland en te omschrijven als:
"That band’s mixture of beats, torch jazz and full-on noise attack became notorious because it dared to ignore boundaries. In a similar fashion, the Blessing can be pigeon-holed as 'jazz', but there’s so much more at work here. ‘60s spy movies, ska, surf instrumentals, mariachi vamping (Can't Believe In Faith), noise terror and even a touch of fusion (well, they can play in seven)."

de moeite waard dus voor de liefhebber.

klinkt aardig gevarieerd. alleen daarom al een pindakaasje waard. Moeilijk, zo blijkt.

tuktak
volgens mij is het nu makkelijker

avatar van tnf
tnf
Ik kwam per toeval in dit topic (van een voor mij totaal onbekende band) terecht, ging eens wat uitproberen, en track 1 blijkt geweldig leuk te zijn. Een erg vlot - maar tegelijkertijd gelukkig niet schreeuwend hip - instrumentaaltje met veel blazers. Het heeft iets van ska, maar ook iets van dat oude 'Papa's got a brandnew pigbag'-nummer weg.

Bedankt voor de omschrijving in de eerste post, die me verleidde eens wat uit te proberen. Soms zegt je intuïtie dat het iets voor je zou kunnen zijn.

(Verder was er vooralsnog erg weinig te vinden, op twee andere nummers na die op hetzelfde MySpace-profiel stonden. Die klonken ook niet gek trouwens, alleen net iets minder pakkend.)