Gorgoroth - Destroyer (1998)

Alternatieve titel: Destroyer (Or About How to Philosophize with the Hammer)

Noorwegen
Label: Nuclear Blast

1. Destroyer (3:49)
  2. Open the Gates (5:29)
  3. The Devil, the Sinner and His Journey (2:36)
  4. Om Kristen Og Jodisk Tru (4:47)
  5. På Slagmark Langt Mot Nord (5:08)
  6. Blodoffer (3:19)
  7. The Virginborn (8:15)
  8. Slottet I Det Fjerne [Darkthrone Cover] (3:41)
nicolas
ik versta niets van al die titels! van geen enkel album...

ik veronderstel dat dit geen U2 of iets dergelijks is?

avatar van Eddie
Dit valt meer onder de noemer 'niet drammen maar rammen' als je deze band gaat checken kun je beter met deze beginnen.

nicolas
Ben ik niet echt van plan

Ik begrijp ook niet veel van de songtitels.

Als black metal aanrader is Satyricon,elke plaat van ze.

avatar van king_pin
Ik vind Gorgoroth toch een stuk boeiender om aan te horen dan een Satyricon album. Now, Diabolical vond ik gewoon bijna saai... als ik black metal wil aanhoren dan kies ik wel 1349, Enslaved of Gorgoroth.

Dit is een intense plaat! Overdonderend is het goeie woord.
Toch blijft het lastig om zo'n heel album uit te zitten dus mede daardoor een 3*

avatar van vork666
Slottet I Det Fjerne

avatar van Edwynn
Gorgoroth bracht na de respectabele Antichrist en Pentagram albums Destroyer... uit op het grotere Nuclear Blast label.
Dat betekende op dat moment geenszins een commerciële knieval voor de band rondom het heerschap Infernus. Want Destroyer is behoorlijk intens, zwartgallig en kwaadaardig.
Het openende titelnummer is snel maar ook bereheavy. En de af en toe thrashy momenten brengen wat extra dynamiek met zich mee. Het navolgende Open The Gates is trager, meer episch en vooral hypnotiserend. De vocalen die door Pest gedaan worden gaan door merg en been.
Deze twee track zetten de toon voor een ijzingwekkend halfuurtje dat smakelijk afgesloten wordt middels een Darkthrone cover.
Het enige wat ik mis is wat coherentie. Vrijwel elke track is in een andere samenstelling opgenomen en zo lijkt het alsof je eerder na een verzamelaar zit te luisteren dan naar een volledig album.
Een klein smetje op deze verder prima schijf.