Iris - Crossing the Desert (1996)

Label: SPV

1. Indian Dream (7:49)
  2. Train de Vie (4:29)
  3. Memory of Eagle (8:54)
  4. Tap on Top (4:42)
  5. War (8:16)
  6. Obsession (2:26)
  7. Crossing the Desert (10:03)
  8. Ocean Song (3:36)
avatar van itbites
Onderhoudend instrumentaal album met Pete Trewavas op bas en Ian Mosley op drums, beide natuurlijk van Marillion.
Het titelnummer is duidelijk mijn favoriet, geweldige opbouw en zeer mooie gedeelten. Voer voor de neoprogressieven

avatar van ChrisX
Jammer dat toch vaak het zo word gebracht dat het een album van Trewavas en Mosley is maar dat is dus helemaal niet zo. Het brein achter dit album is gitarist / toetsenist Sylvain Gouvernaire voor heen van de Franse band Arrakeen, die ooit in Arrakeen zat wat wel weer zo'n typisch eind jaren 80 neoprog bandje was. Op een van hun album speelt Steve Rothery (van Marillion) nog wat gitaar en dat is dan ook de link.

Muzikaal is het een gestructureerde en melodieuze vorm van jazzrock bijna. Het was voor het eerst in jaren weer dat je echt kon horen hoe goed Mosley wel niet kan drummen.

avatar van itbites
ChrisX schreef:

Is inderdaad jammer....
Alleen bracht ik het dus niet zo, als je goed leest.
Wel ben ik met je eens dat ik Sylvain best even had kunnen noemen, want het is nu inderdaad een beetje sneu voor hem. Mea culpa, want zijn gitaarwerk (met name in het titelnummer vind ik zelf) is van hoge kwaliteit.

Kingsnake
Sylvain heeft ook meegespeeld op het geniale Casino-album.

Ik vind Crossing The Desert een heerlijke instrumentale symfo-plaat.
Lekker seventies gevoel.
En SYlvain deed er goed aan de Marillion-rhythm-tandem in te huren.

avatar van Bravejester
Uiteraard hier terecht gekomen door de Marillion link waar ik blij om ben want dit is een heerlijke cd !

Het drumwerk van Ian Mosley is hierop inderdaad zeer lekker.

Favoriete nummers hier zijn War en Crossing The Dessert.