Elephant9 - DodoVoodoo (2008)

Noorwegen
Jazz / Rock
Label: Rune

1. Dodovoodoo (5:12)
  2. I Cover the Mountain Top (9:01)
  3. Skink (5:38)
  4. Hymne (5:30)
  5. Misdirection (2:26)
  6. Doctor Honoris Causa (13:01)
  7. Directions (7:39)
avatar van Nakur
Dit project van Ståle Storløkken (Supersilent, Humcrush) Nikolai Eilertsen (The National Bank, Lester) en Torstein Lofthus (Shining) klinikt erg interessant. Iemand al iets gehoord?

avatar van Nakur
De hoes is trouwens wel een pijn in de kont voor rood-groen kleurenblinden zoals mijzelf

avatar van The Scientist
hier nog een

avatar van we tigers
De ritmesectie gaat hier tekeer als een beest; superstrak wordt er keihard gejazzrockt. Wat mij betreft gaan die zuigende orgels me op een gegeven moment gruwelijk op de zenuwen werken. Jammer, want deze band is er eentje in bloedvorm. Nog maar eens een paar keer luisteren...

avatar van dj maus
Emerson, Lake & Palmer revisited.
Fijn dat dat nog kan, anno 2008...

De opener van deze plaat is sowieso briljant. De rest heeft nog wat meer aandacht nodig.

Er zijn ook 500 stuks wit vinyl beschikbaar!

avatar van unaej
Totaal op hol geslagen jazz-rock, waarbij de drummer ons met verschroeiende ritmes mee op sleeptouw neemt, en de zuigende orgel deze schreeuw om aandacht nog meer onweerstaanbaar maakt. Een heel fijne ontdekking: 'Emerson, Lake & Palmer', maar dan nog beter.

Ik zie dit plaatje nog groeien.

avatar van Yamato
Wow, ik kwam hier toevallig bij terecht maar dit is echt niet mijn ding. Veel te druk allemaal, er is geen rust in te vinden. Ik ga geen stem uitbrengen want ik kwam niet verder dan de tweede track maar echt niet mijn ding.

avatar van dj maus
Yamato schreef:
want ik kwam niet verder dan de tweede track maar echt niet mijn ding.

en dan zeggen 'veel te druk allemaal

dom dom dom, want het verdere verloop van de plaat kent wel degelijk rustmomenten

maar goed, dat zulde gij nooit weten

avatar van Michiel Cohen
Goed album.