Mark Knopfler - Wag the Dog (1998)

Score
Label: Vertigo

1. Wag the Dog (4:44)
  2. Working on It (3:27)
  3. In the Heartland (2:45)
  4. An American Hero (2:04)
  5. Just Instinct (1:36)
  6. Stretching Out (4:18)
  7. Drooling National (1:54)
  8. We're Going to War (3:23)
avatar van superessy
Subtiel gitaarwerk. Zeker de moeite van het luisteren waard.

avatar van rudiger
wat een mooie mini cd van mark knopfler is dit , luister vooral het nummer stretching out eens , gewoon kippevel , de rest is ook van uitzonderlijke klasse

avatar van rudiger
dat hier pas 8 keer op is gestemd zeg , onbegrijpelijk dat er maar weinig mensen zijn die van goede gitaar muziek houden .

neo
Overigens schijnen er meer mensen te zijn die de niet-scores van Knopfler kennen. Zegt voor de rest dus ook niet zoveel, gebeurt met zoveel artiesten die beiden afwisselen dat scoree minder beluisterd zijn.

Goede keuze om hem te nemen voor deze film, om dat folk-achtige geluid te creeeren voor de film trouwens. Soortgelijk iets deed Ry Cooder ook voor Primary Colors. Fijne is ook dat de muziek voordrijft op sfeer, zonder persee een specifieke emotie aan te willen slaan.

avatar van Lamontagne
Prachtig, onderhand een eerbetoon aan The Shadows.

Persoonlijke favoriet "An American Hero"

avatar van rudiger
voordeel van dit meesterwerk is dat hij niet te lang duurt , kan je lekker in 1 adem uit luisteren , en dit is ook de tijd die ik nodig heb om op mijn werk te komen .

EVANSHEWSON
Deze heb ik helaas nog niet gehoord, wat denk je, kopen als ik die handel tegenkom ???
(Ben toch tamelijke Knopfler fan, meestal kun je die platen wel blind kopen, echt slechte platen zitten er nooit tussen, toch ?)

EVANSHEWSON
rudiger schreef:

Ik wel, Ruud, ik wel, alléén, dit plaatje ken ik niet zo. Maar daar komt wel verandering in.

avatar van rudiger
in de normale platenwinkels is deze volgens mij niet meer te krijgen , maar op marktplaats staat ie nog wel eens , zo ook nu , het bod staat daar op 8 euri .
krijg je geen spijt van.
dit is een hele goede cd, succes.

avatar van ckuhl
Wat geweldig! toen de film begon, direct kippevel bij de intro.. ongelooflijk prachtig, sfeervol zoals alleen Knopfler dat kan, geen ruw gitaarwerk, maar subtiel en vol detail en emotie.

avatar van rudiger
Recent de film eens bekeken , tjonge tjonge wat `n Ka u Thee film zeg , gelukkig is de muziek wel van `n zeer hoog niveau .

EVANSHEWSON schreef:

Father Mckenzie jij als vervanger van Evans Hewson , hoe zit het met jou en Wag The Dog inmiddels .
Ben je dit prachtig album al tegengekomen en hoe bevalt het .
Deze film muziek van Knopfler is eigenlijk veel te weinig onder de aandacht , omdat de meeste dit niet kennen , toch zou ik de meeste users die niet zo gecharmeerd zijn van Knopflers solo werk toch echt eens deze mini cd eens te beluisteren , je zal horen dat dit `n erg goede cd is .

avatar van Florsi Florsa
An American Hero en Just Instinct zijn erg mooi.

Vakmanschap, meesterschap, erg des Knopflers en erg kort. Ik heb 'm, maar draai 'm zelden. Je moet echt van deze muziek houden. Je raakt er wel heerlijk ontspannen van.

Florsi Florsa schreef:
An American Hero en Just Instinct zijn erg mooi.

Ik vind de hele cd geweldig maar Stretching Out springt er out .

Ik ook, maar mijn favoriet is Working On It, gevolgd door Stretching Out (met een banddikte). Bij Just Instinct waan ik me in Griekenland, een sirtaki dansend. Maar Mark laat wel zien hoe veelzijdig hij is

avatar van Ataloona
Geweldig vooral omdat het wat sneller is dan zijn reguliere albums.

avatar van Ataloona
En wat moet ik nog zeggen over het gitaar gebruik, subliem gewoon Zoals we van hem gewend zijn!

avatar van chevy93
Wat een commentaar van iemand die nog nooit hoger dan een 3,0* heeft gegeven voor een album van hem (noch solo, noch met Dire Straits)...

Zelf heb ik deze vandaag voor het eerst beluisterd en inderdaad een retestrakke plaat. Een stuk beter dan Local Hero. Waarbij elk nummer een hoogtepunt is. Prachtige bas in In The Heartland die door het hele nummer zoemt. Het uitstekende drumwerk in An American Hero of het lekkere up-tempo Just Instinct. En zo kan ik over elk nummer wel wat zeggen.

Misschien wel het beste solowerk tot nu toe.

avatar van Ataloona
O jawel hoor, ik heb zelfs in het verleden nog een aantal 5-en gegeven aan Knopfler en Straits. Helaas voor hen is mijn smaak nu heel anders dan eerder

avatar van chevy93
Waarom verwijder je je stem dan om vervolgens opnieuw te stemmen?

avatar van Ataloona
Mwa, ik heb ooit eens mijn stemmen laten verwijderen om alleen te gaan stemmen op albums die ik in bezit heb, maar dat ideaal heb ik alweer laten varen.

avatar van rudiger
Net die film eens zitten te bekijken en hoe krijgen ze het voor elkaar om in zo`n kauthee film de beste muziek te zetten.

avatar van goldendream
Van de scores tot nu toe vind ik deze de minste, met uitzondering van 'Joy & Comfort'. Als ik de commentaren lees, zal ik nog wat extra tijd besteden aan het album, want de magie vat ik nog niet terwijl die er toch blijkt te zijn. Voorlopig 3 sterren.

avatar van goldendream
Als ik 'Just Instinct' voor het eerst zou te horen krijgen, niet wetend van wie het is, zou ik aan Willem Vermandere denken. Van het begin tot het einde is dit net een instrumentaal nummertje van Willem. Mijn sterrenaantal zal nog stijgen.

avatar van goldendream
Deze soundtrack van de man scoort het hoogst hier, maar bij mij op 'Comfort & Joy' en 'Metroland' na het minst. 'Comfort & Joy' kan je met zijn minieme speeltijd nauwelijks een album noemen en 'Metroland' is niet van Mark Knopfler alleen omdat er veel artiesten meespelen. Daarom tel ik beide maar half mee als een soundtrack van de man. Op 'Wag the Dog' klinkt alles mooi. Er zijn geen mindere nummers, maar ook geen uitschieters die de vorige soundtracks wel hebben. Als ik zelf een verzamel van de soundtracks zou moeten samenstellen zoals 'Screenplaying', zou ik één nummer hiervan kiezen om geen soundtrack te negeren, maar het zou niet tot de top 10 van de filmnummers behoren. Drie sterren.

avatar van rkdev
Heerlijk soundtrackalbum waar Mark Knopfler de klanken uit zijn gitaar haalt die ik graag van hem hoor. In “In the Heartland” hoor ik trouwens een echo van “Romeo & Juliet”.