The Silent Party - I Guess You Wouldn't Feel Shocked (2008)

geen stemmen

10. This Time
  11. Dusk
  12. She's So Strange
Feeder
Deze cd is me aangeraden door Reptile71 en ik moet zeggen dat het allesbehalve slecht klinkt. Het is nog even wachten vooraleer ik het album in z'n geheel kan beluisteren maar ik heb niet de indruk dat het op een teleurstelling gaat uitdraaien. Integendeel!

Een fijne ontdekking! (met dank aan Paul)

avatar van reptile71
Op hun myspace zijn al een aantal nummers te beluisteren: http://www.myspace.com/silentparty
Heb een promo ontvangen dankzij een hele aardige meneer van het Plastic Frog label. Qua productie en opnamekwaliteit valt er nog wel een en ander aan op te merken, maar als je daar een beetje doorheenkijkt (luistert) is dit een heel aardig post-punk plaatje.

avatar van azra
Oew, een promo ontvangen dat is wel erg lief van die meneer van het Plastic Frog Label, ik ben jaloers op jou want de myspace nummers klinken heel erg lekker

avatar van reptile71
Het album is inmiddels te bestellen. Ik hoop ze eind van de week binnen te krijgen.
Ik ben ook erg blij met de promo dan weet ik tenminste van tevoren wat ik in huis haal en ik draai hem met veel plezier in de auto. Unsettled Understanding is een prima nummer voor onderweg. Ik loop het nu al mee te blèren. Wat een lekker nummer is dat! Net als I Call You en Don't. Vooralsnog zijn het de wat rauwere meer gitaargeoriënteerde nummers die me het meest aanspreken, maar dat komt denk ik ook omdat ik de cd nu steeds in de auto draai. Ook voor thuis op de bank staan er een aantal mooie nummers op. Zo meteen weer lekker autorijden.

Feeder
The Silent Party, een band die ik zonder Reptile 71 waarschijnlijk nooit had gekend en sinds gisteren heb ik het album ook in mijn bezit. Ondertussen heb ik er al zo'n 5 luisterbeurten opzitten en ik moet zeggen dat dit debuut me aangenaam verrast heeft. Toegegeven, de productie is misschien niet de helderste/beste ooit maar dat kan de pret niet echt drukken. Werkelijk ieder nummer kan me bekoren al baadt het geheel wel in een Joy Division sfeertje. Uiteraard is daar niets verkeerd mee maar als je originaliteit zoekt ben je bij deze band aan het verkeerde adres. Ja, ik hoor hier en daar ook een vleugje 'the Sound' en nog wat flarden van grootse bands die 30-25 jaar terug de toon zetten voor dit donkere muziekgenre.

Binnenkort volgt nog een grondigere bespreking want het album moet nog groeien vooraleer ik het album helemaal naar waarde kan schatten. Het is wel een feit dat dit een aanrader is voor liefhebbers van het genre. Dat is me nu wel duidelijk.

avatar van reptile71
At the Desert of Soul begint één van mijn favorieten van dit album te worden. Een rustig nummertje dat me wat doet denken aan midden 80 New Order, alleen heeft New Order nooit zo'n fijn nummertje als dit gemaakt. Het klopt helemaal, de samenzang, het stukje instrumentaal dat komt bij de 2 minuten, zo eenvoudig, maar zo mooi en helemaal perfect zoals ik het graag hoor. Wat mij betreft laat deze band hiermee zien dat ze hele goede liedjesschrijvers zijn. Zet hier een wat betere producer op en zorg dat de opnamekwaliteit beter is en hun volgende album wordt een new wave/post-punk meesterwerk.

avatar van reptile71
Soms... heel soms... kom ik een album tegen waarvan ik echt gecharmeerd raak. Dit is zo'n album. Nee het is niet helemaal perfect en gladjes en de opnamekwaliteit laat wat te wensen over waardoor de bassen teveel trillen als ik het hard draai in de auto, maar wat een talent heeft deze band! Dit is echt een hele fijne plaat en ook vol afwisseling. Wat mij betreft een echte aanrader!

Feeder
Soms... heel soms... overkomt het me dat ik na de eerste luisterbeurt niets anders wil doen dan een album opnieuw en opnieuw draaien. Dat is nu al zo'n vijf dagen aan de gang en hoeveel luisterbeurten zouden er nu al opzitten? Twintig? Feit is dat deze cd me ongelofelijk boeit en ik krijg hem maar niet uit m'n cd-speler. Nee, het is geen Unknown Pleasures of Wound in Wall maar damn wat vind ik dit toch een heerlijk album. Werkelijk ieder nummer vind ik goed, dat overkomt me ook niet alle dagen. Tot nu toe vind ik I Call You, Illusion en Instant of Difference de beste tracks maar met zo'n uitspraken doe ik eigenlijk de andere nummers tekort.

Het is zoals ik reeds zei: voor de liefhebbers van het genre een echte aanrader.

avatar van reptile71
De clip van At the Desert of Soul heb ik toegevoegd. Dat nummer is hier dus nu te beluisteren.

Feeder
Ook al ben ik me volledig bewust van het feit dat andere mensen er anders over zouden denken, voor I Call You zou ik een stanbeeld oprichten. Het valt moeilijk te verklaren maar die song doet écht iets met me, zelfs na het 50 keer gehoord te hebben.

Bij nader inzien is het album niet baanbrekend maar wel verdomd lekker voor de fans van dit genre, al wie niet echt new-wave getint door het leven gaat laat dit album best links liggen.

Als u me nu even wilt excuseren, ik ga track 7 nog eens door de boxen laten knallen.

avatar van reptile71
Hey sinds wanneer stem jij eigenlijk weer?
Gewoon een leuk cd'tje.