menu

Flash and the Pan - Collection (1990)

mijn stem
3,58 (24)
24 stemmen

Australiƫ
Pop
Label: Albert

  1. Hey, St. Peter (4:24)
  2. Yesterday's Gone (5:04)
  3. Waiting for a Train [Single Mix] (3:45)
  4. Walking in the Rain (3:29)
  5. Something About You (3:28)
  6. Media Man [Single Mix] (3:37)
  7. Hey Jimmy (3:17)
  8. Money Don't Lie [Single Mix] (4:06)
  9. Down Among the Dead Man (4:49)
  10. Early Morning Wake Up Call (4:10)
  11. Restless (3:47)
  12. Ayla [Single Mix] (4:29)
  13. Where Were You (3:24)
  14. Midnight Man (4:47)
  15. Welcome to the Universe [Single Mix] (8:43)
totale tijdsduur: 1:05:19
zoeken in:
avatar van deric raven
3,5
Staan toch wel een aantal aardige nummers op dit album. Hey, St. Peter, walking In The Rain, Ayla en het lekkerste nummer van dit album; Midnight Man.

Young en Vanda speelden eerst in The Easybeats die een wereldhit hadden met Friday On My Mind, maar ik vind Flash and the Pan dan toch wel een stuk leuker.

avatar van Tribal Gathering
3,5
Hey, St Peter en Midnight Man zijn inderdaad fantastisch. Waiting for a Train is dodelijk saai. De rest ken ik niet echt.

Toch maar eens kijken of ik een verzamelaar van deze band goedkoop op de kop kan tikken.

avatar van kaztor
Tribal Gathering schreef:
Waiting for a Train is dodelijk saai.


Ik kan het zeker waarderen. Het heeft een relaxte feel, de cynische tekst bevalt me wel en dat orgeltje door het nummer klinkt heerlijk. Hey St. Peter en Midnight Man doen er niets voor onder, trouwens.

avatar van LucM
4,0
Deze Australische band leverde een aantal leuke hits met grappige dan wel cynische teksten, gezongen met (vervormde) telefoonstem.
"Hey, St. Peter", hun eerste hit, "Midnight Man" en "Early Morning Wake Up Call" dat bij ons ten onrechte geen hit werd, vind ik hun beste nummers.

Pieter Paal
In mijn schooltijd werd deze Australische band Vlees in de Pan genoemd.
Flash and the Pan werd in 1976 opgericht door ex-Easybeats (bekend van de hits 'Friday on my mind' en 'Hello how are you?') George Young en Harry Vanda.
The Easybeats hadden in de jaren 60 in Australie net zo'n status als The Motions hier.
Na het uiteenvallen van de band ging dit gitaar-duo verder met produceren en songs schrijven voor verschillende acts (o.a. AC/DC, John Paul Young (bekend van 'Love is in the air'), Rose Tattoo en ex Easybeats-zanger Stevie Wright).
Wright scoorde hier solo niet, maar 'Evie' is toch wel een sterke single. Rod Stewart coverde de Vanda/Young compositie 'Hard road' op het album 'Smiler'.
George Young is een oudere broer van Angus en Malcolm Young van AC/DC.
In de late jaren 70 richtten Vanda & Young Flash and the Pan op en gingen zelf nummers opnemen. Ze hadden daarmee wisselend succes en zijn hier vooral bekend van de hits 'Hey St. Peter', 'Waiting for a train' en 'Midnight man'.
Tot aan het begin van de jaren 90 bleef de band actief. Ze brachten 6 albums uit en regelmatig verschijnen er compilaties met hun meest memorabele songs. 'Collection' is al diverse malen herverpakt. Zeer recent bracht het Repertoire-label de verzamelaar 'Ayla - The best of Flash and the Pan' uit met ongeveer dezelfde nummers, maar aan het art work is meer aandacht besteed en er is veel info aanwezig.
Ik heb naast hun reguliere werk ook deze compilatie in huis vanwege de compactere single-versies.
'Hey St. Peter' was hier hun grootste knaller, maar in Engeland was 'Waiting for a train' hun grootste. De muziek van Flash and the Pan is moeilijk in een hokje te stoppen. Het is meer rockmuziek met new wave-invloeden.
Een aardige Easybeats-verzamelaar is 'Friday on my mind' van het Rotation-label. Daarop staan ook solo-nummers van Stevie Wright ('Hard road' en 'Evie (parts 1, 2 & 3)'. In 1989 verscheen hij eerst bij BR Music als 'The best from Down Under'. Er is ook een regulier album met de titel 'Friday on my mind'.
Bij Rhino verscheen in 1985 'Best of The Easybeats' met een iets andere samenstelling.

avatar van E-Clect-Eddy
4,5
Iemand bij Spotify heeft geblunderd of een vervelende 'practical joke' uitgehaald. Op deze verzamelaar is het nummer Midnight Man vervangen door Owner of a Lonely Heart van Yes. Ook een prachtig nummer maar past niet tussen de rest van de Flash nummers.

Ook het nummer Where Were You is verziekt, halverwege start het nummer weer met het couplet dat net is afgespeeld om vervolgens op het eind abrupt te stoppen, de laatste minuut of zo ontbreekt.

Helaas een minder prettige reden om deze verzamelaar op te zetten, het overlijden van George Young naast Harry Vanda de stuwende kracht achter deze band.

Het prachtig lang uitgesponnen Welcome to the Universe is terecht de afsluiter van dit album, alsmede afsluiter kant A van het oorspronkelijke album Lights in the Night (1980), mijn persoonlijk favoriete album van Flash and the Pan.

"Stars fell down
Sun's gone out
World's on fire
Sing and shout"

"We don't seem to know what's happening here folks, it could be all over"

"Welcome to the universe
It's so sad you're on your own
You see everybody's gone"


Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.