Jérôme Chassagnard - (F)light (2008)

Frankrijk
Electronic
Label: Hymen

1. Hazy
  2. A Short Story About...
  3. Circle of Memories

9. Once upon a Lonely Boy
  10. Light
avatar van bas
bas
Ik ben een tijdje geleden 'op avontuur' gegaan met de cd's van Jerome Chassagnard. Alle vier uitgebracht op Hymen (een van de weinige kleine specialistische labels die al zo lang bestaat). Voor Hymen toch een beetje een vreemde eend, want Hymen staat voor de wat ruwe electronica en dat zijn de platen van Jerome niet echt. Ik kan nu wel zeggen dat ik z'n eerste plaat (deze dus) het minste vind. De stijl is een beetje te linken aan Nebulo en bij vlagen aan Koan. Soms wat meer ambient, soms wat meer dansbaar (dat bestempel ik op de een of andere manier toch als iets 'minder')

Het leuke hieraan is zeker de afwisseling; de klanken richting ambient en de uitspaaiingen met ruwer werk. Nooit klinkt het te ver uit de bocht.

Nergens ver hoogstaand, maar best lekker als je thuis aan het poetsen bent
Probeer het eens!