Made Out of Babies - The Ruiner (2008)

Label: The End

5. Buffalo (2:41)
  6. Bunny Boots (4:15)
  7. Stranger (7:07)
  8. Peew (2:28)
  9. How to Get Bigger (6:16)
avatar van Norbert
Eerste paar nummers geluisterd en die klinken heel erg goed. Deze plaat ga ik duidelijk nog vaker draaien binnenkort.

ben benieuwd. Was op Coward al redelijk onder de indruk van het stembereik van mevrouw Christmas.
Wel weg bij Neurot recordings zie ik? hmmm

lambf
Lijkt dit op Jucifer, of is het helemaal iets anders?

avatar van Facedown
Is deze band fan van Interpol, want die albumcover lijkt wel èrg op die van Our Love to Admire.

Wel goeie muziek trouwens, 3,5*

lambf schreef:
Lijkt dit op Jucifer, of is het helemaal iets anders?

Heeft er wel wat van weg al gaat dit Made out of Babies meer richting bands als Neurosis. Verder is dit wel een heel erg vette plaat geworden. De vorige, Coward, was ook al aardig maar dit is toch een hele duidelijke stap vooruit.

Hallo zeg!
Deze plaat had ik wel eerder willen horen dit jaar, want dit is wel helemaal mijn ding. Weer een stap vooruit tegenover Coward, al is de plaat vooral anders.
Coward denderde veel meer voort, waar het hier ook heel wat spanning in zich heeft. Zo komt het natuurlijk een stuk dichter bij Battle Of Mice, maar nee deze band klinkt vooral op deze plaat een stuk rauwer.
De productie is namenlijk echt lomp. Vooral de bas valt op als een soort betonmolen, met daarbij erg vieze gitaren en drums waar vooral de hihat en de crash erg rammelen. Met zo'n productie, word dan ook nog eens besloten, om de vocalen niet helemaal naar voren te gooien.

Mocht je er dan aan twijfelen, dat de vocalen onder zouden sneeuwen, bij al het geweld, dan ken je mevrouw Kerstmis nog niet. De muziek is dynamischer geworden, dus ook haar stem. Het valt erg op, hoe gemakkelijk ze overschakelt van een rustige (soms bijna fluister) stem naar een krijs, die me persoonlijk mijn stembanden en misschien zelfs wel mijn longen zou kosten.

Ken ook maar weinig vrouwen die momenteel tot zoveel dynamiek in staat zijn. Vergelijkingen met vermogen zijn dan te trekken met de zangeres van Jucifer, maar vooral Katie Jane Garscide van het zwaar ondergewaardeerde Queen Adreena.
Katie Jane kan dat ook zo goed, van fluisterstem naar hysterie. Vind het ook wel enigzins gelijkend. Liefhebbers van Christmas dr hysterie, kan ik Drink Me dan ook wel aanraden van Queen Adreena (al vind ik Taxidermy een beter album, meer afwisseling tussen rust en drukte) .

Lijkt dit op Jucifer:
De vergelijking wordt getrokken omdat er gewoon weinig bands in de buurt komen bij het stembereik van de zangeres in Jucifer + de combinatie van Metal en overdreven veel dynamiek. Jucifer is echter veel grensoverschrijdender bezig. Je zou dus kunnen zeggen dat de sludgy nummers wat lijken op die nummers op dat album. Al is de productie totaal anders.

4* al sluit ik verhoging niet uit.

avatar van andnino
Af en toe indrukwekkend, verder moet ik toch wel wennen aan de combinatie van sludge muziek met (soms) pop achtige vocalen.
De screams zijn daarentegen wel erg vet

avatar van itchy
Hm, ik vind deze toch wat minder dan het sterke Coward. Dat heeft er vooral mee te maken dat heel The Ruiner zich in hetzelfde (mid)tempo voort lijkt te slepen. Ik vond Coward veel dynamischer, en daardoor gevarieerder en spannender. Ook heb ik het idee dat het nivo van de songs op die plaat net wat hoger lag. Nee, ik vind dit niet de grote stap voorwaarts die het had kunnen zijn (en wat ik overal lees).

Fijne en charmante band en CD.