Jimmy Nail - Take It Or Leave It (1986)

Label: Virgin

1. That's the Way Love Is (3:57)
  2. Airwaves (4:08)
  3. Walk Away (4:20)
  4. Your Decision Today (4:05)
  5. Ladies and Gentlemen of South Africa (4:28)
  6. Rain Burns (3:58)
  7. Further On (3:42)
  8. One More Day (4:33)
  9. Same Again (4:09)
  10. Love Don't Live Here Anymore (3:56)
avatar van Janz
Verrassend sterk debuut van deze zingende acteur. Love don’t live here anymore werd een klein hitje en is ook bekend van Madonna.

avatar van gaucho
...en van Rose Royce natuurlijk, want dat was het origineel uit de jaren zeventig. Dit is een 'blanke' cover van een soul/gospelnummer, maar het is inderdaad behoorlijk goed gedaan. Goed gezongen ook, al zit ik wel steeds te wachten op een kopstem die nooit komt.
Wel erg jaren tachtig, met die synth-opbouw en die kletterende drums die er halverwege inkomen - een beetje à la In the air tonight, waar ze dat trucje volgens mij van hebben afgekeken.

Drumwerk van niemand minder dan Roger Taylor overigens, die het plaatje ook produceerde. En het gitaarwerk is van Rick Parfitt, dus de bekendheid van Jimmy Nail als auteur heeft destijds zeker deuren geopend. Ik kwam de single onlangs weer eens tegen toen ik zin had in een avondje singles draaien en derhalve een bak met zo'n 100 stuks van zolder haalde. Ik was het nummer al bijna vergeten, maar leuk om weer eens terug te horen. De rest van het album ken ik helaas niet.

avatar van vigil
Zeer aardig album, het nummer Ladies and Gentlemen of South Africa is behoorlijk stevig politiek statement voor een op dat moment net beginnende zanger/acteur.