Soft Cell - The Singles (1986)

Pop / Electronic
Label: Some Bizzare

1. Memorabilia (4:47)
  2. Tainted Love (2:39)
  3. Bedsitter (3:35)
  4. Say Hello, Wave Goodbye (5:23)
  5. Torch (4:06)
  6. Loving You, Hating Me * (4:22)
  7. What (4:32)
  8. Where the Heart Is (4:34)
  9. Numbers (4:54)
  10. Soul Inside (4:28)
  11. Down in the Subway (3:24)
avatar van Droid
Als het solo-werk van Marc Almond je niet bevalt, is dit gewoon de juiste Soft Cell verzamelaar.
Pure synthpop met de bekende hits. Zakt op het eind wel wat in, dus 3.5*.

avatar van Safri
Track 4 is erg goed. Ok, een dikke hit, maar behoort wel tot het beste van ze vind ik.
Track 5 is de favoriete plaat van John Foxx. (Mocht dat iemand wat interesseren)

avatar van Edwin
Droid schreef:

Maar deze verzamelaar is toch overbodig geworden sinds het verschijnen van The Very Best Of in 2002

avatar van Droid
Edwin schreef:

Geen idee, die extra tracks lijken me niet zo interessant. Is het geremastered? Staat de opnieuw ingezongen "Tainted Love" erop? Vreselijk is die versie.

avatar van the viking
Tainted Love, Torch en vooral Say Hello,Wave Goodbye zijn prachtige nummers de rest kan ik mij niet meer voor de geest halen!

Ook heel goed en Marc Almond mag best wat meer aandacht op deze site

avatar van the viking
Vond zelf Tears Run Rings een briljant nummer van hem solo!

En de man heeft nog zoveel meer moois dan dat, maar helaas: geen belangstelling (op The Stars We Are na, waar dit nummer op te vinden is).
Best jammer......., maar daardoor weer wel mijn eigen favo die ik ook echt een beetje voor mezelf kan houden

Pieter Paal
De eerste 5 nummers zijn toppie, maar daarna valt echt de klad erin.
O.k., 'Numbers' gaat nog wel.

avatar van dazzler
De allereerste Soft Cell verzamelaar was veel te kort.
Nu, de groep had ook maar 10 singels op haar palmares.
Voeg daarbij het in Amerika op singel uitgebrachte Love you hating me
en het is meteen duidelijk dat de tracklijst de albumtitel alle eer aandoet.

De 9 beste

What
Where the Heart is
Numbers
Soul inside

De 12' versies zijn zeker zo interessant.

avatar van dazzler
Vergat nog te vermelden dat What
hier niet in de originele singelversie op staat,
maar in minder mooie Non Stop Ecstatic Dancing remix.

avatar van Jan Wessels
Safri schreef:

Hé, da's grappig. Track 5 is ook de favoriete plaat van Jan Wessels (mocht dat iemand interesseren)

Grappig dat heel wat mensen het hier over de korte duur hebben van deze verzamelaar, maar het was dan ook een LP!

west schreef:

Met één bonustrack op de CD.

Soft Cell had dan ook maar 10 singles.
Die bonustracks was een single in Amerika in plaats van Numbers.

avatar van pescodicha
Heb ik ooit gekocht, enkel en alleen voor Torch (fantastische saxofoonsolo in combinatie met het ritme)

avatar van Man of Sorrows
pescodicha schreef:

Torch is zeker een fantastisch nummer en heeft op deze luisteraar precies het effect van net hetgene waarover men zingt; het gevoel compleet te worden meegezogen door/in een liedje dat men graag hoort.

avatar van pescodicha
goed verwoord!