Liquid Mind - Slow World (1996)

Electronic
Label: Chuck Wild

1. Mirror Veil (16:55)
  2. Blue Seven (12:40)
  3. Slow World (28:47)
avatar van Onderhond
Weer tijd voor een quicky. Gelukkig heeft Mr Wild al enkele albums achter z'n naam staan, dus kan ik lekker eentje toevoegen wanneer ik m'n keyboard even rust wil gunnen.

Tweede CD uit de Liquid Mind reeks. Ik las net nog dat deze CDs eigenlijk hun faam halen uit de "geneeskunde" (kwakzalverij waarschijnlijk, maar toch). Door nogal wat mensen omschreven als de ideale relaxatiemuziek, en ik kan me er wel wat bij voorstellen. Weer een uiterst minimalistische ambient CD, met lang uitgerekte hemelse strings en synth, goddelijke belletjes en niks dan uiterst zuivere klanken. Wat ik bij de eerste CD zei, geldt nog steeds. Kan je hier één minuut naar luisteren, dan zal je de rest ook wel goed vinden. Lig je te slapen, dan zal je de rest ook niks vinden.

Ik vind het alleszins af en toe heerlijk. Topper van dit album is Mirror Veil, dalen zijn er niet, maar er zijn dan ook maar drie nummers, en van variatie is er niet echt sprake. 4*, en dat geldt eigenlijk wel voor alle Liquid Mind CDs. Voor mensen met slaapstoornissen

avatar van Nightrider
Deze toevoeging klopt niet, aangezien de cd niet van Chuck Wild maar van Liquid Mind is (zoals Onderhond hier boven ook zelf aangeeft).