David Bowie - The Best of 1969/1974 (1997)

Label: EMI

1. The Jean Genie (4:08)
  2. Space Oddity (5:15)
  3. Starman (4:18)
  4. Ziggy Stardust (3:16)
  5. John, I'm Only Dancing [Sax Version] (2:42)
  6. Rebel Rebel (4:30)
  7. Let's Spend the Night Together (3:07)
  8. Suffragette City * (3:27)
  9. Oh! You Pretty Things (3:14)
  10. Velvet Goldmine (3:11)
  11. Drive-In Saturday (4:29)
  12. Diamond Dogs (6:05)
  13. Changes (3:34)
  14. Sorrow (2:55)
  15. The Prettiest Star [Marc Bolan Stereo Version] (3:14)
  16. Life on Mars? (3:52)
  17. Aladdin Sane (1913–1938–197?) (5:10)
  18. The Man Who Sold the World (3:56)
  19. Rock 'N' Roll Suicide (3:00)
  20. All the Young Dudes [Studio Version] (4:11)
  21. Lady Stardust * (3:21)
Een verzamelaar met het oudere werk: daardoor ook gelijk een verzamelaar met het betere werk.
Met het latere werk heb ik wat minder op (zeker niet verkeerd, maar dan zit ik al snel een halve tot hele ster lager).

avatar van Eddie
Dit is voor mij David Bowie op zijn best, als ik aan bowie denk denk ik toch aan nummers als Suffragette City, Star Man, Prettiest Star en uiteraard Rebel Rebel (zelden heb ik zo'n geweldige riff gehoord als die uit rebel rebel) Zijn latere werk vind ik allemaal wat minder, ik miste de magie een beetje.

Zeer lekkere compilatie!
Space Oddity, Starman, Diamond Dogs allemaal toppertjes.

Queenfreak2000
Mensen als David Bowie hebben voor vandaag de dag het bewijs geleverd dat zij "het talent" in zich hadden.
Net als mensen als Freddie Mercury, John Lennon en The Beatles, Ian Anderson en Jethro Tull...

Deze muziek is echt!

Hedendaagse "artiesten" proberen de echte muziek te reproduceren maar slagen daar totaal niet in.

Dat wou ik even kwijt.

avatar van gemaster
Zo is dat, blijven hangen in dat verleden! Daar is immers nog nooit een mens slechter van geworden.

Nicci
Queenfreak2000 schreef:

dan luister je naar de verkeerde muzikanten!

EVANSHEWSON
Prachtige verzameling uit Bowie's immense muzikale schatkamer, prima samengesteld, en dit is zulk een prettige cd om te beluisteren, echt!
Hier is zorg aan besteed, zowel aan het hoesontwerp als aan de samenstelling van de plaat.

****1/2

Net als de opvolger is ook dit een sterke verzamelaar met enkele ongebruikelijke nummertjes.

avatar van muismat
Ijzersterke verzamelaar, mijn eerste kennismaking met Bowie.
Jean genie zing ie, en dat is ie.
Dit album bevat vrijwel alleen maar heerlijke dansbare rock 'n roll nummers, die Bowie met zijn karakteristieke sound laat gelden!
Ik ken niet alles van hem, en zeker zijn latere werk niet, maar een ding weet ik zeker, dit is een van mijn favoriete cd's!

avatar van muismat
Misschien wel de beste cd ooit.

EVANSHEWSON schreef:

Ik ben juist zeer teleurgesteld in het artwork van deze verzameling. De witte hoes kan ik niet echt waarderen. Maar nog veel erger vind ik het flutpapiertje wat je als artwork krijgt. Er staat nauwelijks enige info op, een halve foto en de kwaliteit van het papier is ook letterlijk flut. Tegenwoordig krijg je dit soort verzamelingen in fraaie digipacks met een echt boekje erbij met veel relevante info en mooie foto's. En die is er toch wel te geven over David Bowie. Bij de nummers staat bijvoorbeeld niet eens vermeld van welk album ze komen. Dit is uit de categorie goedkoop, goedkoper, goedkoopst. Waardeloos gedaan zeg!

Gelukkig gaat het vooral om de muziek en de muziekkeuze voor die periode in de carriere van Bowie is sterk. Ook is alles geremastered. Natuurlijk staan hier een paar echt geweldige tracks op, maar ik vind niet alle nummers even sterk. Er staat tussendoor wel eens een minder nummertje op en soms klinkt het toch wat gedateerd. Ook vanwege het artwork kom ik daarom niet verder dan 3,5*.

Ondanks het flutartwork blijft dit wel een verzameling met veel echt geweldige nummers. Daarom ga ik alsnog naar de 4,0* toe.

avatar van rolandobabel
The laughing gnome staat er niet op ; )))))

een van de weinige vroeg hits van Bowie,
niet dat ik het mis, maar een grappig nummer is het wel, check youtube

The Laughing Gnome is uit 1967, deze verzamelaar begint twee jaar later...

avatar van 2MY
2MY
Boeiende verzamelaar: door zich te focussen op een periode en niet louter op 'grote hits' zoals de Singles Collection komen er heel wat (voor mij) onbekendere nummers langs, waardoor het avontuurlijke van Bowie toch wat meer in de verf wordt gezet.

Behalve de hits die iedereen nu nog steeds kent dus ook wat ruimte voor iets meer geëxperimenteer.

Top verzamelaar

avatar van reptile71
Best of 69-74 zonder Quicksand ? En zo zijn er natuurlijk wel meer te noemen, maar het moest natuurlijk op 1 cd'tje passen. Had ik Velvet Goldmine eraf gelaten en Quicksand erop gezet.

avatar van Gert P
ik heb de 3 delige en daar is van cd 1 de volgorde anders en een ander nummer er bij op.
Lady stardust staat er nie bij op. En daarvoor Suffragatte city maar die staat dan op 8 en rest klopt dan wel weer qua volgorde met all the young dudes als nummer 20.

avatar van rolandobabel
Ik heb een andere versie, met Moonage daydream ipv lady stardust. In ieder geval een goede compilatie. En het heeft nog steeds zin om de albums los ernaast te kopen.