Paul de Leeuw - Stille Liedjes (1999)

Label: Brommerpech

1. Een Slapende Stad (4:58)
  2. Diner (2:56)
  3. Geen Liedje (3:30)
  4. De Zondag (3:18)
  5. Altijd Al Gekend (3:09)
  6. Geef Me de Zomer (3:30)
  7. Onder de Appelboom (2:07)
  8. Ik Laat het Gaan (3:44)
  9. Zeg Daar Maar Eens Wat Op (3:12)
  10. Naar het Zuiden (4:07)
  11. Oog en Oor (2:30)
  12. Tropenjaren (3:25)
  13. Spoken (3:03)
  14. Het Wonder (3:42)
  15. Ik Heb Je Nodig (3:19)
  16. Afscheid (5:02)
Bij deze cd is het art-work wel bijzonder. Aan 16 tekenaars werd gevraagd om een illustratie bij één van de liedjes te maken.
Denk hierbij aan o.a. Max Velthuijs, Gummbah, Peter de Wit en Peter van Straaten.
En de liedjes zelf ? Gewoon mooie Nederlandstalige liedjes zoals de Leeuw ze wel vaker zingt. Helaas moet hij het niet van zijn stem hebben (maar ook dat is niet nieuw )

neo
De muziek van ''Geen Liedje'' is trouwens gecomponeerd door Fons Merkies.

Ik vind hem wel grappig maar ik moet verder niet zo veel van zijn liedjes hebben.

Louis2703 schreef:

En dan nog 3,5* ??

Mojo Pin
Ik word er stil van!

Ik moet zeggen dat ik mijn stem maar wat verhoogd heb omdat ik... Het toch wel leuk vind om te draaien op een regenachtige zondag. Begrijp je?

avatar van Funky Bookie
Ik vind dit wel 1 van de betere PdL producten.
Eerlijk gezongen en OK liedjes.

avatar van Wandelaar
Live met publiek opgenomen. Prachtige liedjes o.a. van Joop Stokkermans, Harry Bannink, Toon Hermans en teksten van Ivo de Wijs. Dat zit wel snor dus. Of Paul ook echt kan zingen mag best een discussie blijven. Maar dit lijkt me toch wel één van zijn beste en meest integere albums. Heel bijzonder is het artwork van de 16 kunstenaars die hiervoor gevraagd werden. En zo werd het een CD-boekje waarbij het boekje misschien nog wel mooier is dan het plaatje. Stille liedjes met ruimte tot overdenking. En zo kan ik dit album best waarderen, terwijl Paul de Leeuw niet eens mijn favoriete artiest is.