Loudness - Rock Shocks (2004)

Japan

7. Lonely Player (5:53)
  8. Street Woman (5:40)
  9. Angel Dust (4:32)
  10. Rock Shock (4:47)
  11. The Lines Are Down (5:01)
  12. Milky Way (4:27)
  13. Mr.Yesman (7:22)
  14. Exultation * (4:44)
  15. Lunatic * (4:07)
  16. R.I.P. * (6:19)
avatar van Lonesome Crow
Om de een of andere redenen leek het Loudness leuk om wat nummers van hun eerste 5 studio CD's opnieuw op te nemen en op 1 CD te zetten.
De verpakking krijgt van mij in ieder geval al een 5 wat ik heb zelden zo'n mooi uitgewerkte CD verpakking gezien.
Een transparant bedrukt inlegvel voor het mooie boekje en een extra hardkartonnen omhulsel, het is echt een mooi geheel.

Wat meteen opvalt is de lager gestemde gitaar van Akira, het openingsnummer word meer stacato gespeeld als het origineel en klinkt toch wel verrassend anders.
Nummero 2 benaderd toch meer het origineel maar "In the Mirror" wordt lekker snel (en ook weer lager gestemd) gespeeld.

Meezingen met "Crazy Night" natuurlijk, klinkt wat logger en doffer.
Op het eind improviseert Akira wat meer, leuke uitvoering.
Het haknummer "Esper" lijkt wel een punknummer, door de lage zang en het donkere gitaargeluid komt dat.
Even bijkomen met "Like Hell", om daarna weer door te denderen met "Lonely Player".

Een van mijn favorieten "Street Woman" wordt trager gespeelt en Akira speelt wat extra improvisaties door het nummer heen.
"Angel Dust" is niet noemenswaardig anders maar bij "Rock Shock" zitten toch wel andere stukjes en een totaal andere solo.
Eigenlijk vind ik deze uitvoering beter als het origineel.

De navolgende 2 nummers verschillen miniem van het origineel en wat mooi dat ze een van hun beste nummers voor het laatst bewaard hebben.
"Mr. Yesman" is ook wat trager maar nog steeds een fantastisch nummer.

Goede songkeuze, en door de lagere toonsoort toch wel anders als de originelen dus de moeite waard ook al heb je de eerste 5 albums al van ze.

avatar van B.Robertson
Heb hier de Amerikaanse persing van met het sierlijke artwork in het boekje, zonder omhulsel en drie bonustracks:

"Excultation"
"Lunatic"
"R.I.P."

Ze gaan als bezeten te keer op die bonustracks, vette metalrock.
Een heerlijk nagerecht na de dertien herbewerkingen van oude nummers.
Alle uitvoeringen zijn geslaagd en ook is er een mooie keuze in songs gemaakt.

Opvallend, lekker smerig gitaargeluid,ga deze eens opzoeken

tis geen echte verzamel maar mis toch numers als Heavy chains, Never change your mind, run for our Life

avatar van B.Robertson
Voor heropnames klinkt het beslist niet verkeerd wat Loudness hier te bieden heeft en wie, zoals mij, vastgeroest zit op de periode t/m Jealousy, wordt hier op zijn wenken bediend. Wel wat dof van geluid, wat misschien juist wel benadrukt dat het hier om oud materiaal gaat dat niet zo nodig opgepoetst hoefde te worden. Het bewijst echter wel dat zo'n pakweg drie jaar na hun reünie die oude klassiekers nog niets aan kracht ingeboet hebben en Loudness die nog steeds virtuoos kan uitvoeren tot de dag van vandaag; goed, die zang is dan wat minder geworden maar live is Minoru Niihara een geweldige frontman. Er werd mij laatst naar het nut van deze release gevraagd en dit lijkt me een goed pleidooi.