thisquietarmy - Unconquered (2008)

Canada
Avant-Garde / Rock
Label: Foreshadow

1. Immobilization (6:22)
  2. Battlefield Arkestrah (9:15)
  3. Warchitects (5:19)
  4. The Sun Destroyers (6:05)
  5. Death of a Sailor (5:17)
  6. The Great Escapist (6:16)
  7. Mercenary Flags (9:07)
  8. Empire (6:16)
avatar van andnino
Na acht luisterbeurten nog steeds niet in staat een cijfer te geven.
Warchitects is prachtig!

avatar van andnino
Na... zo ongeveer 12 wel. Unconquered is een gigantische parel in het drone/post rock genre, met een groot probleem: hij is heel moeilijk grijpbaar. De eerste climax van het album volgt bijvoorbeeld pas na pakweg een kwartier, en het enige nummer met vocalen (The Great Escapist) laat je telkens weer met een andere mening achter.
De eerste helft van het album begrijp ik zo onderhand wel, maar de tweede helft heb ik na zo lang nog steeds niet. tot zover een 3,5*

leander?
De eerste keer heb ik 53 minuten gewacht tot er eindelijk iets zou gebeuren en de plaat na afloop teleurgesteld naast me neer gelegd. Net toch maar weer eens geprobeerd en met een heel andere instelling hoor ik toch al veel meer schoons. Ik durf zelfs een 4.0 te geven.