Ron Sexsmith - Exit Strategy of the Soul (2008)

Canada
Label: Yep Roc

1. Spiritude (1:30)
  2. This Is How I Know (3:49)
  3. One Last Round (3:10)
  4. Ghost of a Chance (3:38)
  5. Thoughts and Prayers (2:52)
  6. Brandy Alexander (3:27)
  7. Traveling Alone (3:44)
  8. Poor Helpless Dreams (3:50)
  9. Hard Time (3:11)
  10. The Impossible World (2:50)
  11. Chased by Love (3:37)
  12. Brighter Still (3:40)
  13. Music to My Ears (2:58)
  14. Dawn Anna (2:14)
avatar van Reijersen
Ik hoorde vandaag Dawn Anna en vond het een bijzonder mooi nummer. Toch maar eens op zoek naar dit werkje.

avatar van musicfriek
Hee, de opvolger van Time Being Die heb ik hier op cd liggen, nog steeds een prachtig album. Toch wel een van mijn favoriete zangers van de laatste tijd. Vaak eenvoudige popliedjes, maar wel van de betere soort.

avatar van Shangri-la
Ik denk dat jullie deze ook wel mooi vind musicfriek en Reijersen, ik heb hem al een paar weken liggen en helemaal grijsgedraaid. Het geluid is iets anders door het gebruik van blazers maar dat past goed bij de muziek van Ron Sexsmith. De songs zijn weer allemaal van de kwaliteit die we van hem gewend zijn. Ik zie dat ik nog geen cijfer gegeven heb dus dat wordt een 4****.

avatar van Xel
Xel
zeer herkenbaar natuurlijk. Het is weer een hele fijne Sexsmith. Zijn nummers zijn op het eerste gehoor alweer heel vertrouwd. Maar nooit vervelend. De iets andere productie bij sommige nummers is een welkome afwisseling in het repertoir.
"brandy alexander" steekt er nu even bovenuit, maar dat is dan ook al een bekend nummer van de laatste Feist cd.... Deze versie is zelfs iets beter lijkt het (ongelooflijk maar waar, als je de versie van Feist kent!??!)

Op deze cd heeft R.S. zelfs een trompetsectie ingeschaketd. Klinkt goed, ondanks dat ik het persoonlijk niet zo op trompetten heb. Maar hij gebruikt ze heel functioneel en niet overdreven op de nummers This Is How I Know, One Last Round, Brighter Still en Music To My Ears. Op Poor Helpless Dreams heb je even het idee dat Paul Simon mee zit te spelen, lekker ritmisch!!!!. Het eerste nummertje Spiritude geeft je het idee dat je een klassieke plaat hebt gekocht, maar het is een prachtig intro voor dit album. Brandy Alexander is een hoogtepunt, maar het allermooiste heeft Ron voor het laatst bewaard: Dawn Anna, kippenvelnummer van het allerhoogste niveau. Zóóó mooi!!!!!!!

kuifenco
weer een andere invalshoek door sexsmith. deze plaat kan ik ongeacht tijdstip en bui beluisteren. .

avatar van steven
kwam vandaag in de shuffle " this is How i know " weer eens tegen. Wat een geweldig nummer zeg, brok in de keel. Deze week maar weer eens een aantal platen van hem draaien.