Dance Classics: The Ballads Volume 2 (1989)

Dance / Soul
Label: Arcade

1. Champaign - How 'Bout Us (4:35)
  2. Deniece Williams - Free (5:56)
  3. Barry White - Never Never Gonna Give You Up (3:58)
  4. The Real Thing - Can't Get by Without You (7:20)
  5. Fern Kinney - Together We Are Beautiful (4:07)
  6. Peaches & Herb - Reunited (3:58)
  7. Betty Wright - Tonight Is the Night (8:14)
  8. Michael Jackson - Ben [Live Version] (3:51)
  9. Imagination - Body Talk (3:35)
  10. Kokomo - A Little Bit Further Away (3:59)
  11. L.T.D. - Shine On (3:58)
  12. The Stylistics - You Make Me Feel Brand New (5:31)
  13. Lou Rawls - You'll Never Find Another Love Like Mine (4:26)
  14. The Manhattans - Kiss and Say Goodbye (4:24)
avatar van Madonna
Nummer 11 is verdomd lastig om mee te zingen zonder snel vals te klinken..hahaha... maar zo wonderschoon.....

-4-

avatar van gaucho
Iets minder dan deel 1, maar dit blijven toch leuke CD'tjes om bij de kringloop op te pikken.
Dat nummer van The Real Thing is de Decade remix uit 1986, maar wel in de lastig te vinden lange versie. Het is een semi-ballad, maar als dance remix detoneert hij klanktechnisch een beetje met de andere nummers.

Net als dat nummer van MJ trouwens. Als de zelfbenoemde King of Pop op een Various Artists-compilatie opduikt, schijnt het om de een of andere reden altijd een live-versie te moeten zijn. Zal wel een rechtenkwestie zijn. En hoewel het best leuk is om Michael dat nummer met een volwassen stem te horen zingen (deze versie is van het 1981 live-album van The Jacksons), doorbreekt het een beetje de flow van een aangenaam uurtje soft-soul. Met dat nummer van Betty Wright heb ik dat minder. Dat is natuurlijk ook live, maar in die versie een erkende klassieker en bovendien is het publieksgejuich minder overheersend.

Wel weer een half bonuspuntje voor het opnemen van de lange versie (de enige echte) van Free en het lastig te vinden nummer A little bit further away. Qua sound lijkt dat heel erg op het eveneens hier vermelde nummer How 'bout us van de Amerikaanse eendagsvlieg Champaign (het had zomaar de perfecte opvolger daarvan kunnen zijn), maar in werkelijkheid is Kokomo een overwegend blanke Britse groep. Een band die op hun albums behoorlijk kon funken, net als hun land- en generatiegenoten van de Average White Band.