High and Mighty Color - Rock Pit (2008)

Japan
Rock / Pop
Label: Sony

1. Amazing - Prelude of Rock Pit (4:27)
  2. Break Now! (2:50)
  3. Toxic (3:52)
  4. Furasshubakku - Digital Grain Mix (4:40)
  5. Hinata (4:37)
  10. Zero Sympathy (2:40)
  11. Rosier (4:42)
  12. Tokyo Naito (4:24)
  13. Tegami (4:41)
  14. Komorebi No Uta - Rock Pit Version (3:44)
Raekwon the chef
voortreffelijk album

MDV
Nou, voortreffelijk zou ik het zeker niet noemen. Ik vind het zelfs erg teleurstellend, Hamc is in een parodie op zichzelf veranderd. Eigenlijk alle nummers zijn Clichématig en een beetje slap. Vooral Yusuke vind ik echt rampzalig klinken hier, wat is er in hemelsnaam met zijn stem gebeurd? Alle pit is weg

Het enige dat het album nog een beetje leuk maakt zijn de solo's, maar voor de rest vind ik dit een beetje een dieptepunt

Raekwon the chef
Parodie?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??? dit is tot op heden hun beste werk, alles wat hen zo goedmaakt is hier in overvloed op te vinden. Yuusuke is nooit een begenadigd zanger geweest en ik vind bijvoorbeeld Furasshubakku en Rosier twee van z'n beste momenten. Dit is juist het album met het meeste pit, de voorganger was een beetje een twijfelgeval, zaten zowel overtuigende als enorm saaie nummers tussen, dit is één goed geheel, met nummers die perfect op elkaar aansluiten, zoals het heerlijke Break Now!, Earth en de fantastische cover Rosier.

Voortreffelijk dus ja

MDV
Ik moet nu ik het origineel ken toch zeggen dat de cover van Luna Sea's Rosier wel aardig gedaan en leuk om naar te luisteren is.

Maar dat het beste nummer van dit album een cover is zegt ook wel wat.

Rosier is niet het beste nummer

Flashback
Hinata
Toxic
mekimeki

vind ik persoonlijk allemaal beter dan Rosier

MDV
Earth is zo'n nummer dat nergens echt ruig en nergens ook mooi wordt. Het stelt wat mij betreft echt het grote probleem van High and Mighty Color en met name dit album tentoon. Met name die strijkers op de achtergrond, die wel meer Japanse muziek vervuilen, zijn teleurstellend. Dat stukje met die screams en die gitaarlicks is wel leuk, maar daar hadden zoveel betere dingen mee gedaan kunnen worden. Wat Amazing betreft: die hadden ze al, maar dan beter, en 'ie heet Dive Into Yourself. Flashback is wel een aardig nummertje ja, die krijg je van me. Hinata had veel beter zonder elektrische gitaren en Yusuke gekund.

Luna Sea is een band met klassiek geschoolde muzikanten die gewoon veel meer in hun mars hebben dan Haikara. Als je dan ook nog eens een van de betere nummers van Luna Sea, en zelfs de hele visual kei-beweging gaat coveren, wordt het al snel goed. En laat ik eens positief zijn, Rosier is gewoon een ijzersterke cover. Dat slechte stukje met engrish hebben ze zelfs verbeterd. In Rosier gaan de twee kanten van Haikara wel goed samen, maar dat komt vooral doordat het gewoon al een heel goed nummer is.

Het is duidelijk dat we wat anders over deze band denken, en ik bedoel je ook zeker niet aan te vallen. Ik vind het vooral leuk om wat te lullen over Japanse muziek op Musicmeter met mensen die er ook een mening over hebben die boven 'versta ik niet, vind ik slecht' uitstijgt .

avatar van Der Untergang
Dit is naar mijn mening hun enige album die geen fillers heeft, of mindere nummers, naast San misschien dan, maar nummer 1 daarvan vind ik al niet zo.
En Dive Into Yourself en Amazing, de overeenkomsten zag ik zelf niet, maar dat maakt nmm van Amazing geen minder sterk nummer.

Luna Sea's Rosier vind ik wel veel beter, maar het is een goede cover, ik heb geen probleem met engrish, dat geeft juist wel iets extra's, zoals ook Shoko dat heeft. Ik ken verder niks van ze, moet ik nog 'ns checken.

Smaken verschillen, en er zijn inderdaad niet heel veel mensen die deze muziek aanspreekt, in NL dan

MDV
ik heb geen probleem met engrish, dat geeft juist wel iets extra's

Zolang er maar geen sprake is van overdaad kan ik het ook wel hebben. En in het geval van Rosier gaat het me niet iets te ver. Niet dat het het nummer slecht maakt, maar het is wat mij betreft een smetje.
Ik ken verder niks van ze, moet ik nog 'ns checken.

Dan kan je het beste met deze verzamelaar beginnen. Voor zover ik de band ken staat daar meteen het beste op, en als dat bevalt, zal de rest er vast ook wel ingaan.

sxesven
Engrish Ja, bij Shoko is het echt fantastisch af en toe, zoals in Pretty Please Chocolate On Top Vind het ook altijd wel charmant, hoe slechter hoe leuker soms ook zelfs.