Miss Tiffy - Nervous Breakdown (2008)

geen stemmen

Frankrijk
Electronic
Label: Psychik Genocide

1. Intro (0:48)
  2. Tymon - NT001 (0:48)
  3. Sandy Warez - Blasted Pole (1:58)
  4. Tymon - Rattle Brain (2:33)
  5. Fiend en Broken Rules - Quad Damage (2:46)
  6. Dual Mechanism - Presynaptic Modulation (3:09)
  7. Matt Green - Train of Thought (3:06)
  8. Broken Rules - Attention (3:00)
  9. Sandy Warez - Extrem Sweet (2:31)
  10. Tymon en Broken Rules - Rusted Nuts & Bolts (2:42)
  11. Master Mind - Headfuck Is Back (3:35)
  12. Virus Factory - Flip Your Mind (3:20)
  13. Mad Dog - Crime After Crime (3:09)
  14. Amnesys - My Motherfuckin' Name (2:21)
  15. Mad Dog en Noize Suppressor - Fire (2:48)
  16. Schwarz Stein - Vulcano Action (3:17)
  17. Unexist - Brutal Beatz (3:03)

met Lenny Dee

18. Hellfish en Tieum - Kill' Every One of Them (1:43)
  19. Fiend - Bang Violence People (2:50)

met DJ Mabestee

20. E-Noid en Negative A - Brainburst (2:20)
  21. Mute - 10.000 Needles (1:40)
  22. Fiend - Author of Pain (2:27)
  23. Negative A - DNA Hunter (2:00)
  24. N-Vitral - Smitgotten (4:39)
lambf
Wat een geweldige mix-CD

Een rustig begin. Zij (?) heeft ervoor gekozen om coldplay als intro te laten spelen en mengt ze gedeeltelijk met het 2e nummer. Dan zwelt het geluid aan en krijg je droge en harde Hardcore voor je smaak. De piepjes zijn wel lekker, maar helaas is de beat niet echt, het zakt in in de midden en lage tonen. Blasted Pole begint als een mainstream Hardcore nummer, maar ontpopt zich met keiharde Industrial-beats. Liefhebbers voor Hardcore zal dit wellicht wat teveel naar Industrial neigen. Alhoewel er een soort van Techno-achtige layer(?) inzit waardoor het nog een heel klein beetje dansbaar blijft.

Rattle Brain is meer Hardcore, maar met flink veel industrial-invloeden. De beats zijn erg kill en af en toe word er een Hardcore-impuls aan toegevoegd. Het nummer word steeds harder naarmate het eind. Presynaptic Modulation begint wat zachtjes, maar dan komt de beuk erin en wat een gebeuk zeg, fantaschtisch. Het volgende nummer beukt weer geweldig. Maar dan Extreem Sweet... NEEEE, @$%#^$. Blije melodie. Oh, gelukkig is dit alleen het begin, pfieuw. Want dat klonk echt te erg.

Helaas is Headfuck Is Back een beetje mak nummer. Alhoewel het einde nog wel lekker swingend is. Nummer 13, 14 & 15 zijn geweldig kut. Die melodie, aarg. Verder heeft het niet zo veel zin over deze CD te vertellen, want het is over het algemeen verder allemaal erg industrieële Hardcore. Hoewel het nummer van Mute zich moet ongelden. Een ander punt is dat het de laatste nummers wat mionder zijn omdat ze teveel naar Hardcore neigen, ik had liever gezien dat ze een beetje meer in de Industrial hebben gezeten, omdat dat toch harder aankomt.