Nils Lofgren - The Loner (2008)

Alternatieve titel: Nils Sings Neil

Label: Vision

1. Birds (3:51)
  2. Long May You Run (3:21)
  3. Flying on the Ground (3:19)
  4. I Am a Child (3:14)
  5. Only Love Can Break Your Heart (3:41)
  6. Harvest Moon (5:34)
  7. Like a Hurricane (3:59)
  8. The Loner (4:22)
  9. Don't Be Denied (6:07)
  10. World on a String (3:17)
  11. Mr. Soul (4:23)
  12. Winterlong (3:19)
  13. On the Way Home (3:49)
  14. Wonderin' (2:15)
  15. Don't Cry No Tears (2:40)
avatar van Oldfart
Bekend bij iemand?

Lofgren die songs speelt van zijn vroegere werkgever:

Zijn de eigen ideeën opgedroogd?
Of toch een geslaagd eerbetoon?

'K weet 't niet, maar klinkt niet goed en ook weer niet slecht. Lekkere muziek bij een pilsje, onderuitgezakt op de bank.

beaster1256
nils, nobody sings neil better than neil himself, so nils take a pils and stay off neil's songs

Daar heb je eigenlijk wel gelijk in. Ik hou ook niet zo van covers, maar ach het zijn privé vrienden, dus ik ik vergeef het Nils en wacht gewoon op zijn nieuwe. Ik vind zijn stem overigens wel erg goed, maar gelijk heb je, Nobody sings Neil better than Neil himself

avatar van Japser84
Tsja, ach, als je zo gaat redeneren...

Ik vind de impressies van Lofgren lang niet slecht op deze plaat. Ik vind het gedegen coverwerk. Het vangt daarnaast ook wel een beetje de 'core' van de liedjes van Young. Goed is dus ook dat Lofgren niet op zoek gaat naar commerciele succesjes door bv. Old Man of Heart of Gold te gaan coveren.
Wat gezegd moet worden is dat de opnamekwaliteit / geluidskwaliteit fenomenaal is!

Nils is vooral bezig met de E-Streetband van Bruce Springsteen, verder speelt hij her en der mee als gastgitarist en zo om de 2/3 jaar brengt hij een solocd af. Commercieel is hij geen hoogvlieger, maar, zoal jij zegt, levert hij dan wel een kwalitatief prima plaat af. De een beter als de ander. Persoonlijk vind ik zijn beste Acoustic Live ( Een soort best of. maar dan wel acoustisc. Geweldig!!!

avatar van Twinpeaks
Wel een aardige plaat van Lofgren,maar hij kan zoveel beter.Het geheel dreigt een beetje eenvormig te worden en duurt eigenlijk ook 3 nummers te lang.De songs zijn natuurlijk niet verkeerd en ook aan de uitvoering mankeert weinig tot niets.Maar als Lofgren gitaar speelt dan verwacht je ook iets speciaals,en dat ontbreekt hier een beetje.Goed en degelijk uitgevoerd in dienst van het liedje,zonder dat beetje vuur wat hij bijvoorbeeld op de cd Acoustic Live wel heeft.Een sober maar deglijk eerbetoon aan Young's songs .

avatar van Bartjeking
Inderdaad een degelijk eerbetoon. Normaal gesproken laat ik tribute-albums wijselijk links liggen, maar Nils Lofgren vond ik toch interessant genoeg om deze cd te beluisteren. Af en toe misschien iets te sober, maar de prachtige stem van Nils is de moeite waard. Waarschijnlijk gaat deze cd de komende jaren veel stof happen omdat de versies van de echte 'Loner' toch onovertroffen zijn, maar voor de liefhebbers van Nils of Neil toch zeker de moeite waard.

avatar van Rogyros
Bij de laatste schrijver, Bartjeking, kan ik me wel aansluiten. Nils doet het prima, een mooi eerbetoon. Doordat Nils het zingt, werd ik weer herinnerd aan de grote artiest Neil. Want de songs hebben ontegenzeggelijk meer zeggingskracht als Neil het zingt. Het is wel erg sober aangezet idd, maar de songkeuze vind ik wel erg goed. Japser84 gaf dat ook al aan.

Het klopt - wat ik hierboven las - dat niemand de nummers van Neil zingt zoals Neil zelf, maar dat wil niet zeggen dat Nils zich hier belachelijk maakt. Ik geef 3.5 ster. Dat Beaster1256 hier anderhalve ster voor over heeft, vind ik echt zwaar en zwaar overtrokken. De muziek is daar te goed voor en de uitvoering van Nils is niet zodanig dat anderhalve ster ondanks de goede muziek gerechtvaardigd is.

De stem van Neil Young imiteren is onmogelijk en waarschijnlijk onwenselijk, maar de stem van Nils erg mooi en herkenbaar.
Met dit nummer heeft hij toch een mooi acoustisch album gemaakt. Als oud lid en vriend van Neil mag en kan hij dat doen. Als oud lid van Crazy Horse heeft hij zelfs een beetje dat recht. Overigens ook een mooie setlist. Vergelijkingen tussen deze 2 artiesten heeft geen enkele zin.
Voor de rest ben ik erg benieuwd naar de a.s. release van Neil met zijn Crazy Horse, al dan niet met of zonder Nils.

avatar van jerome988
Jimmy Fallon kan Neil Young anders meer dan prima imiteren:

YouTube - Bruce Springsteen And Neil Young Sing "Whip My Hair" (Jimmy Fallon)

Ongetwijfeld met de beste bedoelingen gemaakt, maar ik hoor Nils liever met Neil meespelen dan dat hij hem vertolkt. Er is iets met Neil Young-nummers die door andere mensen gezongen worden, het unieke raakt verloren. Nils' stem gaat me al heel snel tegenstaan en hij voelt in zijn fraseringen en klemtonen het juiste gevoel gewoon niet aan.