The Byrds - Experience (1996)

1 stem

Label: Experience

1. Mr. Tambourine Man (2:42)
  2. Turn, Turn, Turn (4:02)
  3. All I Really Want to Do (2:08)
  4. You Ain't Going Nowhere (3:06)
  5. Eight Miles High (3:45)
  6. Chestnut Mare (5:17)
  7. It Won't Be Wrong (2:58)
  8. Time and Place (4:25)
  9. Do You Remember (4:31)
  10. Tell Sarah Jane (4:30)
  11. He Was a Friend of Mine (2:40)
  12. Home Again (3:40)
  13. Out of Sight (4:25)
  14. Quit This (4:29)
Pieter Paal
Ik heb alle albums van The Byrds in de kast staan, maar ik heb nog nooit van de nummers 'Time and place', 'Do you remember', 'Tell Sarah Jane', 'Home again', 'Out of sight' en Quit this' gehoord.
Zijn dit live-versies of re-recordings?

Pieter Paal
Ik heb deze CD laatst beluisterd en volgens mij zijn het niet The Byrds zelf, maar een bandje dat in dezelfde stijl speelt.

Van hetzelfde Experience-label heb ik ook een CD van Fleetwood Mac in mijn verzameling. Deze begint met de single 'Man of the world' en de rest is 'Live in London 1968' in een hele slechte opname-kwaliteit.

avatar van Tribal Gathering
Wellicht is het de originele drummer met wat andere muzikanten. Er was een rechtzaak geweest omdat hij onder de naam the Byrds wilde optreden, maar de rest vond dat maar niks. De drummer won en daar is dit waarschijnlijk een uitvloeisel van.

Overigens is Michael Clarke inmiddels overleden dus zullen er niet veel meer van dit soort onnodige grappen op cd worden uitgebracht.

Yann Samsa
Inderdaad niet het Byrds niveau zoals het zou moeten zijn, maar toch: call me a sinner, dit luistert fijn weg en nummer vijf vind ik de beste versie van Eight Miles High.

avatar van freakey
All tracks are re-recordings.
Volgens Discogs,
Byrds, The - ? ?????? ??? Rock (CD) at Discogs

en geen van de bandleden op de cover-foto doen mee op al deze nummers en onder de nummers staan bij veel nummers de verkeerde componisten.

avatar van Bowlingbal
Is ook verschenen als The Magic Collection op het ARC label.
Deze CD stond toen voor heel weinig in de sales bakken.

avatar van nlkink
Dit is idd een produkt van Michael Clarke's Byrds. Andere ex-Byrds die in Clarke's groep meededen waren Gene Parsons en John York. Zelfs Gene Clark heeft een blauwe maandag meegedaan. Er is zelfs een tijdje een supergoedkope DVD van deze formatie in de roulatie geweest. En....met een hoesfoto van de originele groep erop.