Henry Thomas - "Ragtime Texas" (1974)

Alternatieve titels: Complete Recorded Works - 1927 to 1929 - in Chronological Order | Texas Worried Blues

Blues / Roots
Label: Herwin

1. John Henry (2:46)
  2. Cottonfield Blues (2:48)
  3. Arkansas (2:48)
  4. The Fox and the Hounds (2:37)
  5. Red River Blues (3:06)
  6. The Little Red Caboose (2:49)
  7. Bob McKinney (2:54)
  8. Honey, Won't You Allow Me One More Chance? (2:51)
  9. Run, Mollie, Run (2:52)
  10. Shanty Blues (2:55)
  11. Woodhouse Blues (2:48)
  12. Jonah in the Wilderness (2:55)
  13. When the Train Comes Along (2:57)
  14. Bull Doze Blues (3:25)
  15. Don't Ease Me In (3:00)
  16. Texas Easy Street (3:08)
  17. Texas Worried Blues (3:17)
  18. Fishing Blues (2:43)
  19. Old Country Stomp (2:52)
  20. Charmin' Betsy (3:03)
  21. Lovin' Babe (3:07)
  22. Railroadin' Some (3:17)
  23. Don't Leave Me Here (3:27)
avatar van RockIslandBlues
Henry Thomas is een van de oudste opgenomen Blues artiesten. Hij heeft een hele tijd voor de opgenomen blues meegemaakt, aangezien hij al in de 50 was toen hij deze liedjes opnam. Deze pre-blues, roots invloeden hoor je op deze plaat en dit maakt het nog meer tot een grote aanrader.

Voor de rest is Henry Thomas een fantastische artiest, en deze CD van Yazoo met al zijn recordings is genieten!

Stijn_Slayer
Canned Heats 'Going to the Country' is eigenlijk een schaamteloze kopie van 'Bull Doze Blues'. Volgens mij hebben ze Thomas niet als auteur vermeld, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

avatar van spinout
Op Wiki staat dat in 1927 pianist Johnny Miller het nummer herschreef en gaf aan Wingy Manone, die het in 1927 opnam als "Up the Country". Canned Heat zal met deze versie bekend zijn, aangezien de titel erg lijkt op die van Canned Heat. Maar ze nemen ook de quill solo van Thomas over, zodat ze ook wel bekend zijn geweest met de versie van Thomas. Dit zijn heerlijke opnames, uniek (in country-blues opnames) vanwege het quill gebruik.