DJ Maestro - Blue Note Trip 3: Goin' Down / Gettin' Up (2004)

Jazz / Funk
Label: Blue Note

1. Sidewinder - The Adventure (6:56)
  2. Donald Byrd - Sky High (5:44)
  3. John Lee en Gerry Brown - Freeze It Up (2:42)
  4. Ronnie Laws - Always There (4:00)
  5. Grant Green - Final Comedown (3:21)
  6. Jimmy McGriff - Black Pearl (2:49)
  7. Reuben Wilson - Inner City Blues (4:15)
  8. Eddie Henderson - Say You Will (3:55)
  9. Karl Denson - Dance Lesson No. 2 (5:29)
  10. Art Blakey & The Jazz Messengers - Dat Dere (6:29)
  11. Bobby Hutcherson - Ummh (6:32)
  12. Horace Silver - Psychedelic Sally (2:57)
  13. Billy Larkin en The Delegates - Pygmy (Part 2) (2:20)
  14. Lee Morgan - The Sidewinder (10:12)
  15. Kenny Burrell - Midnight Blue (4:01)
  16. Molly Johnson - Sweet Sublime (5:12)
  17. Erik Truffaz - Magrouni [Imhotep Remix] (3:16)
  18. Donald Byrd - Wind Parade (4:33)
  19. Eddie Henderson - Inside You (4:02)
  20. Labi Siffre - I Got The.. (5:40)
  21. Foxy - Mademoiselle (2:55)
  22. Gwen McRae - 90 % of Me Is You (2:27)
  23. Charlie Hunter en Mos Def - Creole (5:39)
  24. Gene Harris - Losalamitos - Latinfunklovesong (2:07)
  25. Lou Donaldson - Brother Soul (4:14)
  26. Blue Mitchell - H.N.I.C. (5:04)
  27. Cannonball Adderley - Why (Am I Treated So Bad)? (2:51)
  28. Milton Wright - Keep It Up (3:56)
  29. Monk Higgins - Gotta Be Funky (3:40)
  30. Ronnie Laws - Friends & Strangers (4:42)
  31. Bobbi Humphrey - New York Times (6:08)
En weer is het Dj Maestro gelukt om juweeltjes op te pikken uit de schatkamers van Blue Note !
Voor mij als nou niet bepaald te noemen jazz-kenner is dit een heerlijke verzameling waar deze keer meer "echte jazz" aan bod komt (in deel 1 meer jazzdance en deel 2 bossa). Goed voer dus voor beginners zoals ik.
De eerste cd Goin' down schijnt te staan voor het nachtelijk leven in de stad en de tweede cd Gettin' up voor het ontwaken in diezelfde stad.
Een mooi concept deze Blue Note trip serie. Van mij mogen er nog veel meer delen volgen .

avatar van platedraaier
Ja, dit is gewoon een heerlijk plaatje voor op de achtergrond, maar dan net ietsje harder. enige minpuntje is de overgang van het eerste en tweede nummer op cd 2. Die loopt verre van soepel. Verder geweldig.

avatar van Thuurke
Ik zit al maanden te wachten tot ze Blue Note Trip nummer 6 uitbrengen met een normale dubbel CD jewelcase. Ik heb 1 t/m 5 met plastic doosjes en moet die papieren rommel niet hebben. Hebben ze dat bij EMI/Blue Note niet door en snappen ze niet dat heel veel mensen daarop zitten te wachten en dat daarna deze plaat wel gaat verkopen.

LoveStoned
CD 1 is geweldig! Daarvoor een 4,5!
CD 2 begint ook goed. The Sweet Sublime is een meesterlijk nummer, maar daarna volgen een beetje van die "Funky" tracks...
Niet echt mijn stijl; die plastice vioolorkesten en die gelikte beats.
Hmmm... Voor de tweede geef ik een 1,5 om eer lijk te zijn.

Een 3* dus.

avatar van waxs
Ik ben een fan van de serie, heb ze dan ook allen in bezit maarhet viel me echter tot voor kort pas op dat Mos Def een gastoptreden doet. De man die normaal garant staat voor een flinke dosis pakkende raps zingt hier een knap staaltje Soul. Geweldig nummer.

avatar van LeRoi
Voor de beginnende jazzliefhebber een must.....voor degene die dat niet (meer) zijn aardig, maar die willen meer.....(check MMD voor den beginnert!)

EVANSHEWSON
Hoe die deejays het altijd weer lukt om de juwelen uit de schatkamer van Blue Note te halen, blijft me een raadsel, maar they sure did it again!
****

avatar van Reijersen
Wederom 4 sterren voor de 3e!!!! Blue Note Trip. DJ Maestro heeft het weer voor elkaar!

avatar van Lamontagne
Heerlijk album

LoveStoned
Toch verhoogd naar een 4. Hoe meer ik het beluister, hoe leuker ik deze Trip vind. CD 2 doet eigenlijk helemaal niet onder voor CD 1. Je moet er alleen wat meer aan wennen als je vooral klassieke Jazz bent gewend.