The Pretenders - Greatest Hits (2000)

Label: Warner.ESP

1. Brass in Pocket (3:06)
  2. Message of Love (3:25)
  3. Don't Get Me Wrong (3:48)
  4. Kid (3:04)
  5. Human [Tin Tin Out Remix] (3:55)
  6. I Go to Sleep (2:56)
  7. Forever Young (5:04)
  8. UB40 - I Got You Babe (3:08)

met Chrissie Hynde

9. Night in My Veins (3:17)
  10. Moodswings - Spiritual High (State of Independence) (4:30)

met Chrissie Hynde)

11. Talk of the Town (3:13)
  12. Stop Your Sobbing (2:38)
  13. Hymn to Her (4:57)
  14. 2000 Miles (3:40)
  15. UB40 - Breakfast in Bed (3:17)

met Chrissie Hynde

16. Popstar (3:41)
  17. Middle of the Road (4:14)
  18. Thin Line Between Love and Hate (3:41)
  19. Back on the Chain Gang (3:52)
  20. I'll Stand by You (4:00)
avatar van FunkStar
De beste verzamelaar van The Pretenders. Beter dan The Singles vind ik. Hier staan ook de latere nummers op zoals Human, I'll Stand By You en de 2 duetten met UB40.

Erg lekker album wat geregeld in mijn wisselaar zit!

Pretenders zijn van begin af aan "top" geweest. Ik zal niet niet snel een normaal album van hen pakken, want die vallen voor de helft tegen en de andere nummers erg goed (subjectief). Maar met dit Singles Album zit je op zeker. Allemaal parels. Ik hoop dat Chrissie Hynde nog eens met een nieuwe komt!!!

FunkStar schreef:
Beter dan The Singles vind ik.

Ben ik het niet echt mee eens. Als een verzamelaar niet chronologisch is gaan er voor mij al heel wat strafpunten vanaf. Vind daarom The Singles beter.

avatar van Mjuman
Nr 10 is niet eens van The Pretenders, maar van een dance project Moodswings uit 1992.

Pretenders staan altijd bij vinyl in de GOEDKOOP-bakken; 2 - 4 euri. Heb je een draaitafel, koop dan de eerste drie, heb je meer en leukere dingen ("Bad Boys Get Spanked", "The Adultress"). Hou je deze voor in de auto, net als ik.

avatar van dazzler
PRETENDERS
een groep die er geen is ... Chrissie Hynde rocks.
Ben nooit echt kapot geweest van hun albums: gewoon aardig.
Maar ze heeft wel een handvol onvergetelijke singles op haar naam.

Hyndes stem doet mijn mannenhartje smelten:
ondanks die kunstmatige vibrato, bijzonder sensueel.

Even mijn lievelingstracks overlopen.

Brass in Pocket is gewoon goud waard.
Een ontegensprekelijke klassieker zowel muzikaal als tekstueel.

Don't Get me Wrong is een heel lekkere swinger.
Met die losjes-uit-de-pols drums en die huppelende gitaar.

I Go to Sleep is een 18 karaatse cover van de Kinks.
Op ballads smaakt de stem van Chrissie Hynde naar caramel.

2000 Miles is een heel mooie kerstingle en roept
bij mij meteen herinneringen op aan december 1983.

Back on the Chain Gang is een heel knap werkstukje.
Met een knipoog naar een andere held van mij: Sam Cooke.

I'll Stand by You kan mij (net als Hymn to Her) tot tranenstoe bewegen.
Deels omwille van het lied, maar bovenal omwille van die prachtige stem.

Mijn persoonlijk 18 track compilatietje.

Stop Your Sobbing / Kid / Brass in Pocket / Talk of the Town /
Message of Love / Cuban Slide / I Go to Sleep / Back on the Chain Gang /
2000 Miles / Thin Line Between Love and Hate / Don't Get Me Wrong /
Hymn to Her / My Baby / Never Do That / Sense of Purpose /
Night in My Veins / I'll Stand by You / Love Colours

avatar van Reint
Voor de mensen die twijfelen tussen Singles (1) en Greatest Hits (2) (zoals ik zelf):
Nummers die wel op 1 en niet op 2 staan:
Day After Day (Pretenders II), Show Me (Learning To Crawl) & My Baby (Get Close)
In principe komen deze nummers alle drie van platen die je ook gewoon in huis hoort te hebben, dus in dat geval mis je ze niet.

Nummers die wel op 2 en niet op 1 staan:
Human, Forever Young, Night In My Veins, Spiritual High (State of Independence), Breakfast In Bed, Popstar, I'll Stand by You

Maar het moet gezegd worden, al deze nummers (waarvan nummer 1, 2 en 4 in het rijtje covers zijn) halen het niveau van de periode van voor '87 niet. Slecht zijn ze ook niet te noemen, maar essentieel?

Rest nog het belangrijkste verschil (al eerder hier genoemd), op 2 staan de nummers niet op chronologische volgorde (waarom niet?!), terwijl dit op Singles wel het geval is.

Voor de Greatest Hits zou ik dus niet meer dan 5 euro betalen, terwijl ik voor Singles wel de gebruikelijke 10 euro overheb.

avatar van lennon
Deze band heb ik altijd wel kunnen waarderen qua singles, maar hele albums interesseren me niet. Het houdt me niet vast.

Deze cd bevat genoeg parels om in de collectie te hebben. Zeker als je 'm in de kringloop voor 90 centen vindt.

I Go to Sleep is wat mij betreft hun allermooiste. Dit album is niet alleen gevuld met prachtige songs, ook komen er mindere songs langs (Forever young bijvoorbeeld) maar als geheel een heel aardige verzamelaar die de grootste hits wel bundelt.

avatar van WoNa
Ik heb de cd ergens in de jaren 00 gekocht, maar eigenlijk zelden naar geluisterd. Daar is verandering in gekomen omdat mijn band 'Don't Get Me Wrong' is gaan spelen. (Keuze van onze zangeres.) Op dat moment herinnerde ik me dat ik wel iets van de band in de kast had staan. Drie LPs en 1 cd.

De meeste hits zijn nog steeds uitstekend merkte ik wel. Wat me verbaasde is een aantal van de covers op deze Greatest Hits. 'State Of Independence'? 'Forever Young'? Eigenlijk niet persé raar, want er waren altijd al een paar covers natuurlijk, al waren die van toen van de hand van partner of echtgenoot Ray Davies.