The Hidden Cameras - Mississauga Goddam (2004)

Canada
Label: Rough Trade

1. Doot Doot Plot (2:47)
  2. Builds the Bone (3:41)
  3. The Fear Is On (2:41)
  4. That's When the Ceremony Starts (3:07)
  5. I Believe in the Good of Life (3:34)
  6. In the Union of Wine (4:44)
  7. Music Is My Boyfriend (3:28)
  8. Bboy (2:38)
  9. We Oh We (4:33)
  10. I Want Another Enema (3:55)
  11. Mississauga Goddam (5:44)
Gevoelig voor heftige (gay-) teksten ? Laat deze cd dan maar liggen.
Interesse in warm georkestreerde songs waar je de teksten met een vleugje humor bekijkt ? Hier is dé cd.
Belle & Sebastian is nog steeds mooi vergelijkingsmateriaal, maar met deze 2e cd vind ik dat de Hidden Cameras een nog meer eigen geluid hebben gekregen.
G-e-w-e-l-d-i-g !

avatar van titan
titan (crew)
Leuke plaat inderdaad en kwalitatief net zo goed als zijn voorganger. Een woordspelerige engelse journalist zou het waarschijnlijk gay music for gay people o.i.d. noemen . 4*

2 Oktober in Rotown, Rotterdam. Ze schijnen nogal bijzondere live-performances te geven: ik ben heel erg benieuwd !!!

avatar van titan
titan (crew)
Ik ook, we zullen het morgen wel zien.

Nu ook op vinyl in bezit: slechts 1000 exemplaren van beschikbaar met artwork op de binnenhoes die ze er zelf op geplakt hebben. Dat zijn de leuke dingen!

Blijft een leuk bandje en ik vind deze onbevangen stijl misschien net iets leuker dan hun nieuwe, die overigens op z'n eigen manier sterk is.

Dat het concert in Rotown als weer 12 jaar geleden is titan

Ik zou ze graag weer willen zien, maar een doordeweekse dag Nijmegen (later dit jaar) vind ik niet erg handig.